Školáci se vrátili do lavic, povinné testování probíhá jednou týdně

Lucie Steklá 2021-05-25 13:52:00

První den po návratu z distanční výuky si žáci základních i středních škol ,,symbolicky" převzali pololetní vysvědčení. V lednu ho obdrželi jen online formou.

Poslední žáci základních škol se z distanční výuky vrátili do lavic v pondělí 17. května. V rámci rotační výuky tak vystřídali své spolužáky z jiných ročníků, kteří do školy chodili minulý týden a tento týden jsou opět na distanční výuce. Tento způsob výuky, v němž fungují žáci a studenti v České republice, s přestávkou několika týdnů na začátku školního roku a rotační výuky v prosinci, více než rok, skončil od pondělí 24. května. Již o týden dříve přešel na čistě prezenční výuku první stupeň základních škol v celé zemi, v šesti krajích a Praze do školy chodily i celé druhé stupně. Po vládních rozvolněních do školních lavic toto pondělí usedli všichni školáci základních škol. Zároveň začala výuka na všech středních školách bez střídání. Součástí nástupu do školy je stále testování antigenními testy, které školáci musí podstoupit již jen jednou týdně, a to v pondělí. Na snímku s pondělními negativními testy žákyně 8.A Základní školy Prokopa Holého Louny.

V pololetí převzali školáci vysvědčení online. Papírovou formu měli obdržel první den po návratu z distanční výuky. A tak se také stalo. Nezvykle v polovině května si žáci převzali své pololetní vysvědčení. V den jeho předávání, 28. ledna, byla totiž většina školáků, kromě 1. a 2. tříd, na distanční výuce a své známky viděli ,,jen online”. Jeho papírovou podobu si tak ,,první školní den” po návratu do školy převzali i žáci 6. C ZŠ Prokopa Holého Louny.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video