Kam za kulturou a zábavou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2021-09-30 22:48:00

Den architektury, chrámový koncert sólistů, pouštění draků, lidový běh, medovinobraní, výstava hub, Jablečný den, mistrovství ČR v orbě, hasičský den pro děti - je tu první říjnový víkend.

ŽATECKO

PÁTEK 1. ŘÍJNA

Městské divadlo Žatec: Tohle není Maryša – činohra, hraje ochotnické Divadlo Maškara. Od 19 hod.

SOBOTA 2. ŘÍJNA

Městské lesy Žatec: Sázení stromů - Za Holedečí odbočit na Lhotu, po 700 metrech doleva do lesa, lesní cestou asi 1 km, kde se dá parkovat. Od 10 hod.

Žatec, nám. 5. května: Den architektury: Pěškobusem žateckým podzemím, start na nám. 5. května. Od 14 hod.

Velká Černoc, kostel sv. Václava: Chrámový koncert sólistů - Účinkují: E. Boháčková - soprán, P. Machát - tenor, J. Knotte - varhany, klavír, R. Černý - trubka, M. Černý - pozoun. Vstupné dobrovolné. Od 14 hod.

Bezděkov za Motáčem: Pouštění draků – zábavné odpoledne pro děti a rodiče. Táborák s opékáním buřtů, čaj, něco na zahřátí pro dospělé, soutěž o nejhezčího doma vyrobeného draka, dlabání halloweenských dýní. Od 14 hod.

Digitální kino Žatec: Raya a drak. V 15 hod.

Úniková hra: Turnaj šampiónů. V 17:30 hod.

Minuta věčnosti. Ve 20 hod.

NEDĚLE 3. ŘÍJNA

Bitozeves, kostel sv. Michaela Archanděla: Poutní mše - hlavním celebrantem bude P. Mgr. Miroslav Dvouletý. mši svatou doprovodí Schola sv. Marka ze Sušan. V 11:15 hod.

Digitální kino Žatec: Space Jam: Nový začátek. V 15 hod.

Rodinu si nevybereš. V 17:30 hod.

Není čas zemřít. Ve 20 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 1. ŘÍJNA

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež - Prodloužená. Od 20 hod.

Kino Peruc: DENÍČEK MODERNÍHO FOTRA – Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Komedie. Od 19 hod.

Kino Svět Louny: Mimi šéf: Rodinný podnik 3D. V 15 hod.

Zbožňovaný – premiéra, komedie. Od 17:30 hod.

Není čas zemřít 3D. Ve 20 hod.

Myslivna Opočno: Čuník na grilu, akustická kytara a zpěv - zahraje a zazpívá skvělý Paulo! Vemte rodinu a kámoše a dorazte. Od 18 hod. 

SOBOTA 2. ŘÍJNA

Výstaviště Louny: Pohybem a zábavou podpořme seniory a zdravotně postižené – Lidový běh (10 h.), soutěže, zábava pro děti (10.30 – 15.30 h.), předání auta (10.45), koncert Evy Kleinové (11 h.), diskotéka pod vedením Báry Ladrové (13 h.), koncert sboru Harmonie (14.30 h.). Od 10 hod.

Zámek Pátek: Medovinobraní - historický šerm - Okořská garda a Inferno, dobová hudba, hadí mág Cave, kouzelník, ochutnávky medoviny, malé tržiště, soutěže pro děti. Od 12 hod.

ZUŠ Postoloprty: Tvoříme pro radost – keramika děti. Kurz zdarma. Od 9:30 do 12:30 hod.

Výtvarné činnosti a keramická dílna pro seniory – kurz zdarma. Od 14 do 17 hod.

Raná, u Skleníku: Drakiáda 2021 - tradiční drakiáda na kopci Raná, dráčky vezměte s sebou, pro děti ve skleníku dílnička na malování putovních kamínků, soutěž o nej draka. Od 14 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 14:30 do 16 hod.

Kino Svět Louny: Mimi šéf: Rodinný podnik 3D. V 15 hod.

Zbožňovaný – premiéra, komedie. Od 17:30 hod.

Není čas zemřít 3D. Ve 20 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež - Prodloužená. Od 20 hod.

NEDĚLE 3. ŘÍJNA

Letiště RC Modelář Dobroměřice: Podzimní dobroměřická drakiáda aneb Létáme si v oblacích. Dračí soutěže pro děti i dospělé, RC Modelář autíčka, dron s bonbóny. Opečeme si jablka na ohni a brambory v popelu. Od 14 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13:30 do 15 hod.

Kino Svět Louny: Mimi šéf: Rodinný podnik 3D. V 15 hod.

Zbožňovaný – premiéra, komedie. Od 17:30 hod.

Není čas zemřít 3D. Ve 20 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 1. ŘÍJNA

Masarykovo nám. Podbořany: Páteční trhy. Od 7 do 17 hod.

Podbořany, pozemky firmy Bartoš, silnice na Kadaň (u letiště): 48. ročník Mistrovství ČR v orbě 2021, 11. ročník v orbě historickou technikou - oficiální tréninky. Od 10 hod.

Kino Podbořany: SPÍCÍ MĚSTO - Čtyři sourozenci Kryštof, Kristýna a Ema a nejmladší Samuel prožívají spokojené dětství ve šťastné rodině. Jednoho rána se ale všechno změní. Rodiče usnuli... Vstup 40 Kč. V 18 hod.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Mše svatá - vystavení Nejsvětější Svátosti Oltářní - 17:30 a svatá zpověď. V 18 hod.

Sokolovna Kryry: Tradiční výstava hub – zve Mykologický kroužek Kryry – v přísálí. Od 8 do 18 hod.

Kulturní dům Lubenec: Aida Mujačič: Ludvík Kuba a Karel Reiner - mezi Balkánem a Čechami. Zpěvačka a pianistka seznámí posluchače se svými interpretacemi bosenským sběrů etnografa a malíře Ludvíka Kuby a dětských písní z období holokaustu skladatele Karla Reinera, rodáka ze Žatce. V 18:30 hod.

Kulturní dům Nepomyšl: Letem světem s kabaretem - divadelní představení, hrají a zpívají Pavel Kikinčuk, Jiří Bláha, Přemysl Kubiště, Jitka Kubištová ad. Občerstvení zajištěno. Od 19 hod.

SOBOTA 2. ŘÍJNA

Podbořany, pozemky firmy Bartoš, silnice na Kadaň (u letiště): 48. ročník Mistrovství ČR v orbě 2021, 11. ročník v orbě historickou technikou - bohatý doprovodný program pro jednotlivce i celé rodiny, výstava zemědělské techniky, odborný program, přednášky na téma šetrné zacházení s půdou. Od 10 do 15 hod. 

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Sv. Anděle strážní (mariánská sobota) - v 11 hod.

Sokolovna Kryry: Tradiční výstava hub – zve Mykologický kroužek Kryry – v přísálí. Od 9 do 14 hod.

Zámek Krásný Dvůr: JABLEČNÝ DEN - 10. ročník podzimní slavnosti úrody. Na zámeckém nádvoří vystoupí Irena Budweiserová a Filip Richie. Své nejen akrobatické umění předvede Cirkus TeTy a Žongléros Ansámbl. V zámecké zahradě Divadélko Koloběžka odehraje pohádková představení. Jarmark, vystoupení koňského dvora Chmelištná, lanové překážky, akrobatické workshopy či projížďky bryčkou. Od 10 do 17 hod.

Chovatelský areál Vroutek: Podzimní soutěžní výstava králíků o pohár hejtmana Ústeckého kraje, pohár starosty města Vroutku a senátora PČR - všechna národní plemena, cca 260 králíků, součástí výstavy bude králičí hop (13 h). Od 8 do 15 hod. 

Blatno, hřiště: DRAKIÁDA - soutěže, malování na obličej, tvořivá dílnička, opékání buřtů. Zve Alternativa Blatno Malměřice. Od 15 hod.

KČT Podbořany: Autobusový výlet do Příbrami a na Svatou Horu. Obsazeno.

Vroutek, kostel sv. Jakuba Většího: Koncert Omnion XPRment - Tomáš Reindl. Vizuální projekce umělecká skupina Kozí Hory. Od 19 hod.

NEDĚLE 3. ŘÍJNA

Kolešov, požární nádrž: Hasíme šupinou 2021 - sbory dobrovolných hasičů (nejen) z Podbořanska a Rakovnicka se sjedou pomáhat v Kolešově, pomoc pro Martinku z Jesenice. Rybářské závody, občerstvení zajištěno. Od 8 hod.

Lubenec: Hasičský den pro všechny děti – odpoledne plné zábavy a her. Jízda na koloběžkách, střelba se vzduchovky, zdravověda, lanová dráha, opékání buřtů. Start u MŠ. Od 14 hod.

Kryry, farní kaple: Mše sv. Ve 14 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video