Zlaté loučení královny aerobiku

Lucie Steklá 2021-11-29 13:39:00

Adéla Citová přidala ke svým obrovským sportovním úspěchům druhé evropské zlato. Gratulujeme!!!

 Nedělním závodem ve francouzském Agenu se lounská aerobička rozloučila s bohatou sportovní kariérou. V duchu hesla „v nejlepším je třeba přestat“ předvedla Adéla svůj životní výkon.
Nádherné vystoupení A. Citové s nejvyšším technickým indexem získalo i zcela výjimečné hodnocení od panelu rozhodčích. V jejím posledním singl finále kategorie žen jí všech pět rozhodčích zařadilo na první příčku. Adéla tak ke dvěma titulům mistryně světa přidala i druhý evropský. ,,V této sestavě jsem si byla jista každým pohybem, navíc jsem věděla, že je to pohyb poslední a budu si ho pamatovat po celý život,“ svěřila se Adéla po svém závěrečném vystoupení, které publikum v hale ocenilo potleskem ve stoje. Se závoděním se rozloučila ve dvaadvaceti letech. ,,Ty okamžiky štěstí si podle mě uvědomím ještě i později, než teď přímo na závodech, až to ze mě trochu opadne. Ale momentálně jsem fakt šťastná,“ řekla po vyhlášení výsledků pro Českou televizi Citová.
Vystoupení Adély provázelo nadšení, fandění i emoce a lounská aerobička si tak naposledy ve sportovní singlové kariéře vyslechla českou hymnu z nejvyššího stupně vítězů. Šťastná, že vše zvládla na výbornou, a současně smutná, že svoji kariéru po šestnácti letech končí, byla i její trenérka Jitka Hofmannová z Juniorského Fitness Klubu Louny ,,Áďa je velkým příkladem a vzorem pro ostatní závodníky,“ svěřila se s obrovskými emocemi po závodě.
Česká výprava měla na ME aerobicu ve Francii jednačtyřicet členů. Že byli Češi velmi dobře připraveni, zastoupení měli v každé kategorii ve finále, potvrdili ziskem třiadvaceti medailí – devíti zlatých, osmi stříbrných a šest bronzových medailí.
Evropský šampionát ve sportovním aerobiku proběhl po dvouleté pauze v neděli 28. listopadu ve francouzském Agenu. Zúčastnilo se ho sto dvacet závodníků ze sedmi evropských zemí. Čeští reprezentanti byli úspěšní v kategoriích v kadetských, juniorských i dospělých. Místrovství světa se ani letos nekonalo. Světová organizace FISAF International světový šampionát kvůli epidemii covidu , souvisejícím opatřením i zákazu cestování sportovců z některých zemí, změnila na evropský .

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video