Mladý žatecký autor hledá podporu pro svou prvotinu

Alla Želinská 2022-02-01 16:04:48

Žatec - Tajemství noci. To je název sbírky básní, kterou napsal mladý autor Jan Karas. Je mu šestnáct let, studuje na gymnáziu v Žatci a svou literární prvotinu chce vydat crowdfundingovou metodou v nakladatelství Pointa, kde se nyní nabízí možnost jejího předplacení.

Právě teď a právě vy můžete pomoci Honzovi splnit si sen – vydat jeho první knížku. Tak jako noční obloha skrývá miliony tajemství, i my lidé skrýváme miliony pocitů, o kterých nikdo nic neví… I o tom jsou básně, které vznikly v průběhu zhruba dvou posledních let, a které Jan Karas se rozhodl vydat knižně.

A o čem píše? „Hlavně o tom, jak jsem se poslední dva roky, víceméně od začátku epidemie, cítil a stále cítím. Jak obtížné je někomu říct, co se vám děje, protože si všichni myslí, že to jen hrajete, protože chcete pozornost. Problémy s mentálním zdravím jsou ale opravdu vážné a neměly by se brát na lehkou váhu, neboť to může končit a také občas končí velmi tragicky, a to především proto, že se lidé domnívali, že to nic není. Také píšu o lásce, neboť jsem hluboce zamilovaný a vím, že láska může být velice krásná, ale také strašně bolestivá,“ prozradil Jan.

Jak sám dodává, Tajemství noci není jen kniha o lásce a trápení, ale její podstatu tvoří i nádherné kresby od ilustrátorky Romany Bejdové. „Básně Jana Karase se zabývají spoustou zajímavých témat. Autor zde řeší kromě hledání sebe sama i jeho zkušenosti s každodenní realitou; kromě různých typů vztahů i problémy jako temné myšlenky, úzkost, pocity zmaru a odcizení. Každý si podle mě v knize najde to svoje,“ uvedla ilustrátorka, která vystudovala obor ilustrace a grafiky na VŠVU v Bratislavě.

Pomozme nové knize na svět. Crowdfundingová kampaň právě probíhá. Máme čas do 18. února 9 hodin, vybrat peníze potřebné pro vydání knihy (zaplacení kvalitní korektury, redakce, grafických prací i tisku). Stačí si ji v kampani do 18. 2. zakoupit nebo si vybrat jinou z odměn na bit.ly/KupTajemstviNoci. „Moc si cením každého příspěvku. Jsme v tom spolu, a když se kniha dostane do knihkupectví, bude to jen a jen díky vám!“ vzkazuje Jan Karas.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video