Prodloužení Tomanovy ulice dokončí na jaře

Lucie Steklá 2022-02-16 15:00:22

Stavební práce na prodloužení ulice Tomanova v Lounech se prodloužily. Ač skončily v polovině prosince loňského roku, pokračovat budou ještě od března. Důvodem prodloužení termínu jsou skutečnosti zjištěné během realizace stavby. „Po provedení vsakovací zkoušky byly zjištěny velmi špatné vsakovací podmínky. Proto nebylo možné realizovat práce na jednotlivých zasakovacích objektech dešťových vod dle projektu a bylo nutné kompletně přepracovat celý systém odvodnění s napojením na kanalizaci. Toto řešení bylo v první fázi SČVK zamítnuto, proto se hledalo jiné řešení,“ uvedl odbor správy majetku lounské radnice.


V důsledku nepříznivých podmínek nemohl zhotovitel realizovat práce na jednotlivých stavebních objektech, jako odvodnění a další objekty, které jsou na tomto řešení závislé. Doba trvání překážky byla pětapadesát dní. „Doba trvání překážky je součtem dob nutných pro zpracování nového hydrogeologického posudku, přepracování projektové dokumentace, schválení řešení na SČVK a termínem dodání nových prvků odvodnění. O tuto dobu se prodlužuje doba výstavby,“ vysvětlil odbor.

K přerušení stavby došlo na základě klimatických podmínek 16. prosince s tím, že bude opět zahájena zhruba v březnu letošního roku. Přesný termín je závislý na aktuálních klimatických podmínkách, hotovo by mělo být do konce dubna. Stavba s sebou samozřejmě nese zhoršené podmínky v dané lokalitě – parkování, znečištění, stavební ruch. Tyto dočasné komplikace budou vynahrazeny novými parkovacími místy na nově vybudované komunikaci, novými velkokapacitními nádobami na tříděný odpad a novou výsadbou zeleně.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video