Stezka podél řeky Ohře se dočká obnovy

Lucie Steklá 2023-06-29 04:52:00

Louny – Obnovit stezku podél řeky Ohře v Lounech chce tamní radnice. Stezka vedoucí pod hradbami mezi jezem u Jiráskova mlýna a loutkovým divadlem je stále zajímavým místem k procházkám, v klidu a přírodě, bohužel je víc a víc těžko průchozí a úplně již nesplňuje svůj účel. To by se mělo změnit, snad do konce příštího roku.


Město má na obnovu stezky připraveno osm set tisíc korun, úpravy by měly proběhnout v nejbližších měsících. V těchto dnech radnice poptává firmy, které by mohly jednoduché opravy stezky provést. ,,Rádi bychom, aby to bylo do konce letošního roku hotové,“ přiblížila vedoucí odboru správy majetku lounské radnice Petra Kotková. ,,Během obnovy budou svahy zpevněny rostlinami, tentokrát vynecháme dřevěné prvky, které nemají dlouhou životnost,“ přiblížila plány obnovy Jitka Bažantová za oddělení rozvoje města a správy majetku lounské radnice s tím, že projekt už je hotový.

Stezku podél Ohře před lety poničila před více než deseti lety velká voda, která odnesla části dřevěného zábradlí, a došlo k sesuvu svahu. Stezka je od té doby schůdná hůře a s opatrností. Stezka byla vybudována v roce 2007, vede po břehu řeky Ohře. Voda ale nebyla jediná, kdo se o poničení stezky postaral. Dřevěné prvky několikrát poničili i vandalové, stejně jako informační tabule. K poničení stezky došlo po povodni v roce 2011, která stezku zatopila. Město ji již neobnovilo. Až nyní.

Zajímavostí stezky je několik měsíců řopík, o který pečuje spolek ,,Kočičák”. Okolí řopíku jeho členové již několikrát uklidili, nedávno ho nabarvili do původních barev. Nadšenci z chomutovského Muzea Na Kočičáku se pustili do opravy třetího bunkru z roku 1937 v Lounech na začátku roku 2020. Nutné bylo odstranění náletové vegetace, očištění střílen, úprava okolního terénu a také nátěr dobovou kamufláží. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video