Taneční klub Power of Dance už ve světě znají, z Maďarska přivezli stříbro!

Alla Želinská 2023-07-21 14:00:00

Taneční klub Power of Dance z Podbořan slaví další velký úspěch. Tanečníci si přivezli ze světového šampionátu World dance championship v Maďarsku titul 1. Vicemistři světa v disciplíně disco dance. Nechyběly ani slzy štěstí na tvářích tanečníků a rodičů. Soutěž se konala 15. - 18. června v Budapešti. Utkaly se zde stovky tanečníků z několika států světa v různých disciplínách.

„Pro klub to byla obrovská šance a zkušenost dostat se na světové pódium před ty nejpřísnější porotce a zároveň velké profesionály v daných tanečních stylech. Jako vedoucí trenérka klubu spolu s rodiči jsme to všem tanečníkům moc přáli a společnými silami dělali vše pro to, abychom se mohli zúčastnit. Velké díky patří všem sponzorům, kteří nás podpořili a pomohli nám se zúčastnit této velkolepé události, která pro děti měla neskutečnou hodnotu,“ říká zakladatelka a trenérka klubu Alena Vacíková. V rozhovoru pro naše čtenáře přiblížila cestu tanečníků k obrovskému úspěchu, ale i plány a další zajímavosti ze života této jedné velké taneční rodiny.

Jak dlouho jste se připravovali na mistrovství světa v Maďarsku?

Jako finalisté velkého finálového kola pohárové taneční soutěže Czech dance Cup jsme byli nominování v květnu na World Dance Championship. Na přípravu jsme měli tak dva týdny. S dětmi jsme trénovali každý den od 15 do 18 hodin.

S jakou sestavou jste vystupovali v Budapešti?

Vystupovali jsme se sestavou juniorů Hold my hand, kde jsme spojili kategorii juniorů a dětí, abychom mohli čelit konkurenci velkých klubů… Pro kategorii dětí to bylo dvakrát tolik úsilí, kdy se musely naučit za pouhé dva týdny pro ně novou sestavu.

Kolik je nejmladší a nejstarší tanečnici vašeho týmu?

Nejmladší tanečnici vítězného týmu je 10 a nejstarší 16 let. Je to o to větší zadostiučinění, že naše tanečnice bojovaly proti Juniorské kategorii od 13 - 16 let.

V TK Power of Dance jsou jen děvčata?

Ano, zatím tomu tak je za poslední dva roky. I když jsme vždy mívali jednoho či dva kluky v týmu a vždy ty naše choreografie rozzářili – kluci v této disciplíně Disco dance jsou neuvěřitelně atraktivní na parketu.

Máte mezi tanečnicemi i vlastní dceru...

Je to tak, mám ve svém klubu i dceru – Valince je 5 let.

A je to jako nedávno, když jsem fotograficky dokumentovala vaše vítání občánků. Po porodu jste se poměrně brzy vrátila k tancování... vaše dcerka vlastně vyrostla na tanečním parketu, že?

Ano, Valinka vyrostla na tanečním par-ketu. Už když jsem byla těhotná, tak určitě vnímala při trénincích hudbu a mé pohyby. Začala se mnou navštěvovat tréninky již ve svých 2 letech a naplno se věnuje tancování od 4 let (dnes již na soutěžní úrovni). Po porodu jsem se vrátila opravdu velmi brzy, chyběl mi ten dril, kolektivní práce s dětmi a hlavně sledovat posun tanečních výkonů, především u malých dětí.

Kde probíhají tréninky klubu?

Trénujeme stále v tělocvičně na Tatranu, kde máme i své zázemí (rekvizity a jiné).

A co Taneční klub a sportovní hala ve městě, jaká je spolupráce?

Do sportovní haly jsme měli zatím pouze jednu možnost nahlédnout a trénovat, moc se nám zde líbilo vzhledem k prostoru, který hala nabízí. Je opravdu těžké najít nějaký den s možností využití haly na alespoň 2 - 3 hodiny tréninků, a to v odpoledních hodinách. Uvítali bychom alespoň jeden den pravidelných tréninků v týdnu po celou další sezonu. Využili bychom tento den na generální tréninky před soutěžemi.

Už jste o tom jednali?

Ano, podle vedení Tatranu se už na tom pracuje, tak nezbývá než jen doufat, že se řešení najde. V každém případě máme již přislíbenou halu na 5 dní v rámci letních prázdnin, a to na náš taneční kemp, který se bude konat v termínu 31. 7. - 4 . 8. 2023.

Spolupráce s městem je výborná, již několik let nám pro klub poskytují dotace a mimořádně nás finančně podpořili i při výjezdu na Mistrovství světa v Maďarsku a za to ještě jednou MOC DĚKUJEME.

Jste součástí TJ Tatran Podbořany. Jak se tam cítíte?

Dobře. Jsme součástí TJ Tatran Podbořany jako taneční oddíl vedle dalších oddílů, které zde působí (fotbal, tenis, florbal aj.). Jsme moc rádi, že spadáme pod tento spolek, neboť vedení Tatranu nám strašně moc pomáhá a podporuje nás, a to nejen prostory k tréninkům, ale vyřizováním dalších jiných akcí našeho klubu – workshopy, soustředění.

Jak se připravujete na letní soustředění?

Přípravy na letní kemp jsou již v plném proudu. Máme domluvené skvělé trenéry v daných tanečních stylech, jež se mohou pyšnit mistrovskými tituly. Kvalita jejich práce a práce s dětmi je u nás na prvním místě. Dále jsou připraveny pro účastníky nádherné odměny a ceny za různé soutěže a aktivity, které budou probíhat po celý týden od 31. července do 4. srpna v rámci volného času. Nebudou chybět ani klubové dárky v rámci účasti na kempu a možná i zvládneme připravit klubové oblečení, které si účastníci budou moci zakoupit. Celý kemp bude v duchu Rockerů, tudíž se máte na co tě-šit, bude to určitě „rockový nářez”.

Jaká je kapacita letního campu?

Je přihlášeno cca 40 dětí, ale pokud se rozhodnete ještě nyní, určitě se na kemp přihlásit můžete, kapacita není zatím naplněna. Informace najdete na tkpowerofdance.cz.

Co byste vzkázala na závěr svým svěřencům, příznivcům?

Všichni tanečníci udělali veliký kus práce, a to nejen za poslední dva týdny intenzivních tréninků před mistrovstvím světa, jsou ne-skutečně skvělí, sklízí obrovské úspěchy, protože věří a dělají to s radostí, stejně jako jejich úžasní rodiče, kteří je v tom podporují a bez nich by toho všeho nebylo. Velké díky také všem tanečníkům, rodičům a fanouškům. Jsem na všechny tak moc pyšná, jak jen trenérka může být.

Děkuji za rozhovor, přeji hodně dalších úspěchů a nadšení!

Alla Želinská  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video