Louny daly příležitost mladým architektům, ti navrhli podobu severozápadního předměstí

Lucie Steklá 2023-09-20 09:47:00

Louny - Mělecké předměstí je lounskou čtvrtí, kterou čeká rozvoj. Město Louny ve spolupráci s Městskou knihovnou Louny a Fakultou architektury VUT v Brně proto uspořádalo výstavu architektonických prací, které území pod Lidlem dávají vizi. Veřejnost může budoucí podobu lokality spatřit v pavilonu Josefa Fouska v par-ku denně do 19. září v čase od 15 do 18 hodin.


Vernisáž výstavy prací studentů z Fakulty architektury VUT v Brně z ateliéru Hora – Šoborová se uskutečnila 6. září. ,,Předmětem zadání bylo řešení oblasti Měleckého předměstí, severozápadní části města, která představuje typickou neuspořádanou městskou periferii, kde se potkává technická infrastruktura s komerční vybaveností a roztroušenou obytnou zástavbou,“ připomněl starosta Loun Milan Rychtařík.

,,Děkuji studentům architektury, že nám umožnili nahlédnout do případné budoucnosti našeho města. Určitě načerpáme inspiraci a budeme o tom s naším městským architektem velmi diskutovat,“ dodal Rychtařík.

Architekt Jan Hora řekl, že se jedná o akademické projekty, které mohou být inspirací. ,,Naším cílem bylo prozkoumat možnosti toho, jak se může dnes bydlet a jak se v současnosti dá stavět město,“ poznamenal architekt.

Jelikož se Louny brzy díky dobudování dálnici D7 a spojení na Prahu mohou stát lukrativní lokalitou k životu, mělo by město na takovou poptávku reagovat. Bydlení v krátké dojezdové vzdálenosti do metropole může být velmi žádané. K tématu se ještě podrobněji vrátíme.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video