Covid uzavřel mateřinku

Lucie Steklá 2023-11-19 21:10:00

Více jak polovina zaměstnanců Mateřské školy Kpt. Nálepky v Lounech v minulém týdnu onemocněla. Protože se jedná o provozní zaměstnance, bez nichž nemůže mateřinka fungovat, musela na minulý týden uzavřít. Děti zůstaly doma.


Sehnat náhradu za zaměstnance ve školství není tak jednoduché. Školka má čtyři zaměstnance provozní, uklízečku či kuchařku a dalších šest pedagogů, z nichž dva také onemocněli. ,,Bez provozních zaměstnanců nejsme schopni zajistit provoz školky. Proto jsme situaci již v neděli během dne, kdy se mi začali zaměstnanci ozývat, že mají pozitivní testy na covid, řešila se zřizovatelem. V pondělí jsme již měli zavřeno,“ řekla Lounskému Pressu ředitelka školky Kamila Tišáková. Podle ní rozhodnutí vzešlo i po komunikaci s rodiči, kteří se rozhodli své děti nechat doma, nevyžadovali tak ani omezený režim. ,,Díky skupinám na whatsappu jsme byli s rodiči rychle ve spojení a z komunikace vzešlo rozhodnutí. Rodiče usoudili, že je lepší nechat děti do konce týdne doma,“ dodala ředitelka.

Mateřinka Kpt. Nálepky zůstala uzavřena do konce týdne. Děti se do ní vrátí opět v pondělí 20. listopadu. ,,I tak budu muset řešit personální záskok, protože se zaměstnanci nevrátí všichni,“ řekla K. Tišáková. Školku navštěvuje sedmdesát čtyři dětí. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video