Hořely stodoly i zahradní chatka

Lucie Steklá 2023-12-17 04:34:00

Lipenec, Ročov - Poslední listopadový den v půl deváté večer byl hasičům vyhlášen poplach. V Lipenci (na horním snímku) hořela stodola, k požáru spěchalo pět dobrovolných jednotek z obcí Líšťany, Tuchořice, Cítoliby, Postoloprty a Hřivice a dvě profesionální jednotky ze Žatce a Loun.

 ,,V době příjezdu prvních jednotek byla stodola zasažena ohněm v plném rozsahu. K hašení stodoly byly nasazeny čtyři vodní proudy C a výšková technika. Hasiči museli zasahovat v dýchací technice. U nedalekého rybníka bylo zřízeno čerpací stanoviště pro dálkovou dopravu vody na požářiště. Uskladněné balíky sena byly vyváženy ze stodoly pomocí manipulátoru a na volné ploše dohašeny vodními proudy,“ uvedli k zásahu hasiči. Požár se hasičům podařilo lokalizovat ve 21:04 hodin a likvidovat 1. Prosince v 0:32 hodin. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Jen o tři dny dříve jednotka ze stanice Louny a dobrovolné jednotky z Lenešic a Dobroměřic v odpoledních hodinách zlikvidovaly požár chatky v Dobroměřicích na Lounsku. Zásah i s dohašováním trval hodinu, dvacet minut. Příčinou vzniku požáru bylo vadné komínové těleso. Nikdo nebyl zraněn.

K požáru budovy v Ročově byli hasiči přivoláni také 14. listopadu v 6:56 hodin. Na místo vyrazily jednotky Ročov, Tuchořice, Domoušice a profesionální z Loun a Bitozevsi, dobrovolná jednotka Cítoliby byla po dobu zásahu jako záloha na stanici Louny. ,,Na místě události byl zjištěn požár budovy v plném rozsahu. Hasiči provedli hasební práce, ochlazování tlakových lahví, doplňovali vodu do cisteren a pomocí termokamery (na dolním snímku) vyhledávali ohniska požáru. Zásah trval do jedné hodiny odpolední,“ řekli hasiči. (lus), foto: 2x hasiči 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video