Reprezentanty hasičských soutěží ocenil hejtman

Lucie Steklá 2023-12-30 21:06:00

Region – Spolupráce mezi Ústeckým krajem, dobrovolnými hasiči, ale i těmi profesionálními, je v Ústeckém kraji jedna z téměř vzorových. Na vzájemnou podporu, spolupráci, ale i respekt navázal hejtman Jan Schiller ve svém volebním období a dá se říci, že ji ještě více rozvinul. ,, Je pravda, že během těchto let přezkoušelo a prohloubilo tuto spolupráci několik závažných událostí, jako jsou Covid, požár v Hřensku,“ uvedli hasiči. Hejtman minulé pondělí v zasedací místnosti krajského úřadu poděkoval společně s náměstkem ředitele Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Petrem Klímou a starostou krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Jiřím Hencem všem třiceti sedmi reprezentantům z řad jednotlivců a devíti družstvům z řad dobrovolných i profesionálních hasičů za jejich spolupráci a účast na hasičských soutěžích během roku.

,,Hasičské sporty jsou nejen způsobem, jak si udržovat fyzickou kondici, ale také příležitostí pro zlepšování dovedností, pěstování soutěžního ducha i vzájemné poměření sil. Blahopřejeme všem, kteří z rukou hejtmana převzali poděkování za skvělou reprezentaci na Mistrovství ČR v hasičských sportech, na STIMAX CUP a Tohatsu FIRE CUP!“ přiblížili závodní rok hasičů krajský starosta J. Henc.

Mezi oceněnými byla také řada hasičů ze sborů okresu Louny. Byli to: Štěpán Hrubý (SDH Obora) - MČR v běhu na 60 m s překážkami (Brno, září 2023), 3. místo halové MČR v běhu na 60 m s překážkami (Ostrava, listopad 2023); Magdalena Koštialová (Obora) - MČR v běhu na 60 m s překážkami, halové MČR v běhu na 60 m s překážkami; Eliška Kupčeková (Lubenec) - MČR dorostu v požárním sportu (Domažlice, červenec 2023); Lilien Langová (Obora) - MČR v běhu na 60 m s překážkami, halové MČR v běhu na 60 m s překážkami; Adam Sikyta (Nepomyšl) - MČR v běhu na 100 m s překážkami (Praha, srpen 2023); Vojtěch Vávra (Obora) - MČR v běhu na 60 m s překážkami, halové MČR v běhu na 60 m s překážkami; Daniela Vernerová (Cítoliby) - MČR v běhu na 100 m s překážkami, MČR ve výstupu na cvičnou věž (Hradec Králové, srpen 2023); Matěj Wasserbauer (Cítoliby) - MČR dorostu v požárním sportu (Domažlice, červenec 2023), MČR v běhu na 60 m s překážkami; Václav Wasserbauer (Cítoliby) - MČR v běhu na 60 m s překážkami; Lucie Žáková (Nepomyšl) - MČR v běhu na 60 m s překážkami; Simona Zatloukalová (Lubenec) - MČR dorostu v požárním sportu, MČR ve výstupu na cvičnou věž. Oceněno bylo také družstvo HZS Ústeckého kraje, které se zúčastnilo MČR v požárním sportu 2023 v Karlových Varech, jehož členem byl žatecký Gustav Seifert. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video