Poškrábal zaparkovaný Jaguar, mstil se bývalé přítelkyni

Lucie Steklá 2024-02-24 15:48:01

Louny - Ze spáchání trestného činu je obviněn pětadvacetiletý mladík, který měl v ulici Petra Obrovce v Lounech během srpnových nočních hodin poškodit lak zaparkovaného vozidla.

Tou dobou neznámý pachatel přistoupil k vozidlu Jaguar I-PACE šedé barvy a klíčem způsobil vrypy do laku obou dveří na pravé straně zaparkovaného vozidla. Vrypy se mu zdály jako malé dostiučinění, a tak je doplnil odplivnutím na jedno z oken Jaguaru. ,,Přivolaní policisté společně s kriminalistickým technikem zadokumentovali veškeré informace a nechybělo zajištění stop z místa činu pro identifikaci nočního rytce. Svým jednáním neznámý pachatel způsobil škodu bezmála třicet tisíc korun a tím naplnil skutkovou podstatu trestného činu, konkrétně přečinu poškození cizí věci,“ Jakub Mareš z oddělení tisku a prevence PČR.

Podle jeho vyjádření důkladným prověřováním informací bylo zjištěno, že by pachatelem mohl být expřítel nynější partnerky poškozeného. Lounští policisté si dotyčného expřítele pozvali k podání vysvětlení, jenže ten jakýkoliv podíl na poškození vozidla popřel. Policisté nezaháleli a zaslali zajištěné stopy z místa činu k rozboru na Odbor kriminalistické techniky a expertíz Policie České republiky.

,,Právě tento rozbor přinesl kýžené ovoce a celý případ převzali kriminalisté z lounského oddělení obecné kriminality. Ti expřítele opětovně předvolali k výslechu, kde byl konfrontován výsledkem zkoumání stop a pod tíhou nově nabytých důkazů se vyšetřovatelce případu doznal k poškození Jaguaru,“ dodal J. Mareš. Po dlouhé cestě prověřování a vyšetřování lounští kriminalisté obvinili 25letého muže z Lounska ze spáchání přečinu poškození cizí věci, kdy mu hrozí odnětí svobody až na jeden rok. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video