Farnost fandí mladým redaktorům

Alla Želinská 2024-04-09 16:10:00

Věděli jste, že Farnost Podbořany má vlastní webové i facebookové stránky a na webu v záložce Aktivity naleznete rubriku „Mladí redaktoři“? Zajímavá aktivita vznikla na popud faráře otce Alexandra Siudzika, který velmi fandí dětem, roli „šéfredaktorky“ nabídl slečně Sáře Šebek, kterou kromě malování a herectví baví také sloh a zajímá se o žurnalistiku.

„Chtěla bych, abyste se trochu víc ponořili do světa dětí. Taky budu psát o tom, co se nám líbí a co ne, co bychom chtěli jinak. Ráda vám tady představím pár šikovných dětí, protože ty můžou inspirovat další děti. Nevím, kolik na to budu mít času, jelikož jdu do primy podbořanského gymnázia. Proto se ohlížím po dalších ochotných redaktorech. Takže pokud tě baví sloh, tak se ke mně určitě přidej. A neber to jako závazek, klidně můžeš napsat jenom jeden článek,“ napsala Sára ve svém prvním příspěvku na podzim roku 2022.

Rubrika „Mladí redaktoři“ již nabídla čtenářům několik zajímavých článků – např. rozhovor s šikovným klukem, nadaným kreslířem a malířem Vojtěchem Šelembou z Nového Sedla, nebo také s Bohumilem Řeřichou z Podbořan – tatínkem talentovaných hudebníků – klarinetisty Milana Řeřichy a klavíristky Hany Řeřichové. Anebo vzpomínku na četníka, vrchního strážmistra Viléma Exnara, kterého jeho pravnučka Sára zná z fotek v albech, ale i z vyprávění svého táty. Také úžasný článek další mladé redaktorky o medvídkovi jménem Štístko, nebo o tom, co se změnilo v životě dnes už třináctileté slečny Sáry. Však se přesvědčte sami a začtěte se do článků mladých lidí, a když jim budete chtít něco vzkázat, poslat svůj příběh, námět, povídku, básničku, budou jen rádi!

Tady je odkaz, kde mladé redaktory najdete: www.farnostpodborany.cz/mladi-redaktori

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video