Podbořanští chovatelé opět rokovali a plánovali

Alla Želinská 2024-05-02 09:27:00

Jako každý rok, i letos podbořanskou základní organizaci Českého svazu chovatelů čekala v závěru března výroční členská schůze – sešli se opět v restauraci Slovanka. Zúčastnilo se jí téměř tři desítky členů ZO. Jedním z bodů bylo přijetí nových členů, letos to je hned osm nových tváří, mezi nimi tři mladí chovatelé!

„Po řádném jednohlasném přijetí se naše základ-ní organizace dostává na 39 aktivních členů a ještě máme dva čestné členy, př. Stanislava Jančíka z Podbořan a př. Václava Špilara z Petrohradu. Také zde máme zatím absolutního benjamínka naší ZO, a to mladou chovatelku Valerii Vošahlíkovou, která chová drůbež a určitě dostane svůj prostor v dalším připravovaném článku o našich mladých chovatelích,“ řekl Bohuslav Potůček, jednatel ZO ČSCH Podbořany.

Letos podbořanská organizace druhým rokem odměňovala nejlepší chovatele za loňský rok v odbornostech drůbež, králíci a holubi. Nejlepšími chovateli za rok 2023 se stali mezi drůbežáři Jiří Tomeš, králíkářkou Jaroslava Hartmanová a holubářem Martin Potůček. Na schůzi byla představena činnost a akce, které v tomto roce čekají. „Začínáme prvomájovými slavnostmi v Radonicích, kde je možnost shlédnout naši základní organizaci v kulturním domě. Návštěvníci se mohou těšit opět na pestrou škálu předvedených zvířat. V srpnu se nám rozjíždí kalendář výstav, a i letos to bude kolotoč. Chceme podpořit hlavně ty organizace, které podporují naše výstaviště. A takto podporu, kdy si navzájem vypomůžeme, i vnímáme. Mezi výstavami nás určitě letos čeká 21. 9. druhá propagační akce, a to při slavnostech cibule v Račeticích,“ přiblížil plány B. Potůček.

Velkým přáním místní organizace chovatelů je nastavit lepší spolupráci z městem Podbořany, ke kterému se hrdě hlásí na každé akci, kterou podporují všude, kam jedou. „Vždy vystupujeme pod hlavičkou města Podbořany a takto nás i všude znají. Dokonce si i někteří z nás čistě na své náklady nechali vyrobit trička s logem ZO ČSCH Podbořany. Na schůzi se odsouhlasily i určité změny okolo chovatelského areálu, kde musíme udělat některé stavební úpravy. Takže se snažíme sehnat i nějaké finanční prostředky jako nezisková organizace,“ dodal jednatel.

Tradiční podzimní výstava se letos bude odehrávat ve dvou dnech, a to 11. – 12. října. „V pátek 11. 10. od 8 do 13 hodin bude otevřeno pouze pro základní a mateřské školy, které pozveme a uděláme z toho takový den otevřených dveří pro děti a jejich pedagogický doprovod, kdy budeme samozřejmě přítomni, aby dostali malí návštěvníci odpovědi na případné otázky. Budeme rádi, když nás navštíví i zaměstnanci Městského úřadu Podbořany, jako to bývalo v minulosti. Po naší výstavě nás čeká národní výstava v Lysé nad Labem, kde jsme dva roky po sobě skončili jako okres Louny na krásném 4. místě z 27 okresů. Loni k tomu přispělo hned 5 našich členů. A letos bychom tu bramborovou pozici rádi prolomili a stáli na stupni vítězů,“ shrnul B. Potůček.

Schůzi chovatelé zakončili společným obědem, diskusí a společným fotem. Přejeme úspěch i zdraví nejen pro ně, ale také pro jejich chovance, ať se daří! 

Komentáře

Nabídky práce

VŠEOBECNÁ ZDRAVOTNÍ SESTRA - Domov pro seniory Podbořany

POŽADUJEME: vzdělánÍ zdravotnického směru NABÍZÍME: pracovní poměr na plný úvazek a dobu určitou s možností prodloužení na dobu neurčitou * finanční ohodnocení dle platných platových tarifů (10. platová třída/délka praxe) pro zdravotníky vč. zvláštního příplatku, příplatku za práci o víkendu a svátcích + odměny * 5 týdnů dovolené * příspěvek na dovolenou * příspěvek na penzijní pojištění * příspěvek na stravování * příspěvek na vitamíny a očkování * možnost dalšího vzdělávání. NÁSTUP IHNED
Tel.: 733714024
WWW: https://www.domovpodborany.cz/
E-mail: sulcova@domovpodbořany.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video