Nový územní plán: golfový areál, kanalizace, nové rodinné domy

Alla Želinská 2016-01-07 10:54:00

Vroutek – Vroutek má od prosince nový územní plán, na který se čekalo deset let. Po složitých jednáních kvůli pozemkům, kde se těží kaolin, byly práce na plánu před pěti lety přerušeny a město zahájilo vše znovu od začátku.

„Práce na vypracování plánu komplikovaly probíhající pozemkové úpravy postupně ve Vroutku, Vidhosticích a Mukodělech, také digitalizace v Lužci, Vescích, Skytalech a Vrbičce měnily podklady pro plánování. Předběhly nás s plánem sousední Podbořany a Lubenec, kde jsme museli respektovat některé nové návaznosti. Také do výroby plánu zasáhla změna Zásad územního rozvoje Ústeckého kraje a částečně výstavba plynovodu Gazela. Čím více se tvorba plánu protahovala, tím nám do realizace projektu zasahovalo více vlivů. A když se už zdálo, že by plán mohl být schválen, shodilo nám ho ministerstvo životního prostředí. Úředník na ministerstvu nesouhlasil s výstavbou golfového hřiště. Bylo nutné provést další průzkumy půdy a také etapizaci výstavby Sportovní akademie, která zahrnuje golfové hřiště. Nakonec po všech předělávkách proběhlo veřejné projednání,“ přibližuje historii příprav územního plánu starosta Vroutku Jaromír Kubelka.
Díky vstřícnosti lubeneckého zastupitelstva, které odsouhlasilo dohodu s investory sportovní akademie na pořízení změny Územního plánu Lubence, která se bude týkat návaznosti přes obecní hranice Vroutku a Lubence, postoupil schvalovací proces o kus dál. „Veřejné projednání proběhlo v srpnu loňského roku. I přes připomínky byl územní plán shledán vhodným ke schválení, a tak zastupitelstvo města vydalo na svém listopadovém zasedání nový Územní plán pro město Vroutek,“ dodal Kubelka.
Nově schválený plán tedy má v rodném listu datum vydání 30. listopadu 2015. „Určitě patří dík všem, kteří za těch deset let pomáhali na jeho tvorbě, samozřejmě také Ireně Herejkové, jež pracovala na pořízení územního plánu za Úřad územního plánování v Podbořanech,“ rekapituluje starosta.
Nový plán počítá s výstavbou rodinných domů v Sadové ulici, nejen proto vedení města plánuje vybudování kanalizace a opravu vodovodu. Snaží se o získání dotace na kanalizaci.
Velkou změnou je také návrh na výstavbu zmíněné Sportovní akademie s golfovým hřištěm v místní části Lužec a části Vidhostic. K hřišti podle plánů budou patřit také rezidenční apartmány, penziony, ale i další sportoviště, např. in-line dráha, tenisové kurty. Akademie se má rozkládat na 98 procentech Lužce a několika hektarech ve Vidhosticích. Soukromý investor v horizontu přibližně pěti let plánuje zrealizovat část první etapy výstavby. To nejsou ale jediná místa, kde dochází ke změně.
„V návrhu je velké množství změn. To ovšem neznamená, že všechny musí být hned zrealizovány. Přesto se můžeme směle pustit do realizace návrhů obsažených v novém plánu. S jeho vydáním jsme také schválili změnu č. 1 Územního plánu, kde budeme řešit biokoridory a biocentra v rámci územního systému ekologické stability a další žádosti občanů,“ uzavřel Jaromír Kubelka.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video