Budoucí prvňáčky přivítaly obě školy v Husově ulici

Alla Želinská 2016-02-11 11:51:00

Podbořany (až, rh) Budoucí školáčky v den školního zápisu 4. a 5. února v Základní škole Husova a Základní škole T. G. Masaryka v Podbořanech přivítaly nejen pedagogické sbory, ale i žáci 8. a 5. tříd v pohádkových kostýmech.

Tak si předškoláčci v „Husovce“ nejdříve ruku v ruce s princeznou, veselým pirátem či Pipi dlouhou punčochou mohli hrát. Osmáci také připravili pro děti i rodiče pohoštění. Básničky, písničky, barvičky se pak sypaly jako z rukávu. A na co že se nejvíce prvňáčci těší? Matyášek Troch se těší na paní učitelku, Štěpánek Dostál by si chtěl hrát v družině a Johanka Havrdová by prý nejraději hrála pexeso s princeznami na interaktivní tabuli.
Také Terezka Štruncová nebo Matýsek Sýkora, kteří přišli v pátek k zápisu do ZŠ T. G. Masaryka, by si ještě rádi u učení hráli, což si užili během pohádkového odpoledne. To jim připravili učitelky a žáci 5. tříd, kteří je provedli kouzelnými stanovišti a přitom hravě vyzkoušeli znalosti a dovednosti předškoláků.
Na snímku Matyášek Troch a učitelka Olga Filípková při zápisu v ZŠ Husova 276.
Celkem téměř stovka dětí byla zapsána ve čtvrtek a pátek do obou základních škol v Husově ulici, pětapadesát jich přišlo k zápisu do Husovky, přes čtyřicet dětí pak do Masarykový základní školy.
S dobrou náladou a s dárečky od dětí odcházíme. Ahoj, školo, přijdeme v září! Všem předškolákům blahopřejeme k zápisu a přejeme, ať si ještě pěkně užijí školku a pak se připraví na nový školácký život. (Více snímků zde Foto: Romana Havrdová a Alla Želinská)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video