Místo penězi platil pervitinem

Jarka Cibulková 2016-02-17 10:13:00

Louny, Žatecko – Údajně za protislužbu poskytoval čtyřiapadesátiletý muž ze Žatecka v místě svého bydliště ve Staňkovicích pervitin uživatelům drog. Obžaloba státního zástupce čítá několik desítek případů, obžalovaný se ale hájí tím, že nevěděl, že je to trestné a že pervitin prodal jen v několika případech, jinak se jednalo o směnný obchod. Jednou to mělo být za opravu automobilu, poté za náhradní díly do počítače, odvoz na nákup do Žatce či fotoaparát. Obžalovaný uživatelům drog místo penězi platil drogou.

„Ze začátku jsem to dával dvěma, třem lidem, ale mezi feťáky se to brzy rozkřikne, nosili mi pak domů různé věci, fungoval jsem jako bazar, mým koníčkem jsou starožitnosti, které jsem sbíral. Pak se ale k mému domu začalo stahovat více lidí, tak abych od nich měl klid, dával jsem jim pervitin zadarmo,“ vypovídal obžalovaný před soudem. Na začátku své výpovědi také podotkl, že nesouhlasí s váhou drogy, která je uvedena ve spise. „Policejní komisař strašně pospíchal a popletl desetinnou čárku, já už jsem neměl čas si to ani pořádně přečíst, proto jsem neprotestoval už tehdy na místě. Místo dvou a třech gramů má být správně napsáno 0,2 a 0,3 gramů,“ dušoval se příležitostný uživatel pervitinu, který drogu bere kvůli bolestem zad. Drogu nevyráběl, kupoval si ji v Žatci.
„Pervitin jsem měl od obžalovaného zhruba ve třech až čtyřech případech, dvakrát jsem mu zaplatil, poté jsem mu protislužbou opravil auto,“ vypověděl před soudem svědek, který si odpykává trest za majetkovou trestnou činnost. Jednání pokračuje dnešním dnem dalšími výslechy svědků. Pokud obžalovaného soud uzná vinným, hrozí mu odnětí svobody na jeden až pět let.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video