Zpronevěřenými sta tisíci platila pohledávky u exekutorů

Jarka Cibulková 2016-03-23 09:51:00

Louny – S dvacetiměsíční podmínkou odloženou na třicet měsíců odešla v pondělí od soudu čtyřiačtyřicetiletá úřednice, která zpronevěřila téměř čtyři sta tisíc korun. Líčení bylo velmi rychlé, žena se ke svému chování přiznala a netrvala ani na žádných dalších důkazech.

Obžaloba jí kladla za vinu, že si od června 2014 do ledna 2015 ze své pozice referenta státní sociální podpory na Úřadě práce v Lounech místo vyplácení dávek peníze převáděla na svoje bankovní účty. Část peněz také putovalo na konto jejího syna, když jí exekutoři zablokovali účet. „Za všechno se chci omluvit, dostala jsem se do obrovských finančních problémů, zničilo mi to i rodinu,“ plakala před soudem obžalovaná. Velkou částí škody, kterou úřad práce vyčíslil na 393 553 korun, také hradila závazky u několika exekutorů.
I když státní zástupce navrhoval ženě trest o čtyři měsíce vyšší, soudkyně nakonec rozhodla trest ponechat na 20 měsících se zkušební dobou na 30 měsíců. Rozsudek je pravomocný, obě strany se vzdaly práva na odvolání. Obžalovaná musí uhradit Krajské pobočce Úřadu práce v Ústí nad Labem kontaktnímu pracovišti v Lounech po dobu zkušební doby celou škodu. Pokud ne, půjde si trest odsedět.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video