Na špatný stav vzduchotechniky provozovatel haly upozorňoval

Lucie Steklá 2016-07-02 00:39:00

Louny – Lounská plavecká hala a její stav se stala předmětem jednání na jednání zastupitelů minulé pondělí. Problematikou haly, stavem ocelové konstrukce a vlhkostí jsme se zabývali již v minulém čísle. Jedná se o poškození nosných konstrukcí korozí, které jsou v tak špatném stavu, že nejspíše neumožní znovuotevření bazénu. Ten prohlédl statik, který s největší pravděpodobností nedovolí jeho otevření v tomto stavu. Současným provozovatelem je Správa sportovních zařízení města Louny.

Na jednání zastupitelů vystoupil také jednatel Technické správy města Louny, která byla od roku 2012 do konce května letošního roku provozovatelem zařízení. Ten potvrdil, že stav ocelové konstrukce haly není opravdu v dobrém stavu. Za tento stav však nenese podle jeho slov odpovědnost Technická správa města Loun, jak jsme v článku uvedli. „Jako nájemce plavecké haly jsme písemně několikrát upozorňovali vedoucí odboru správy majetku města lounské radnice na nefunkční technologii, konkrétně vzduchotechniku,“ uvedl Jaroslav Opat. Z korespondence, již TSML zaslala městu, je zřejmé, že na nefunkční vzduchotechniku upozorňovala v listopadu 2013 a na nadměrnou vlhkost v březnu 2014. Po prohlédnutí odborníkem bylo stanoveno, že v hale probíhá akcelerující kolotoč kondenzací, zatékání a koroze s doporučením, jak má majitel, jímž je město, dále postupovat. „V důsledku nefungující vzduchotechniky se pak proces koroze jen urychlil a přivedl halu do současného stavu,“ dodal J. Opat.  V minulém čísle jsme uvedli, že jednatel TSML rezignoval. Spojení jeho rezignace ale nesouvisí se stavem ocelové konstrukce v plavecké hale. Podle sdělení Jaroslava Opata se k ukončení svého působení rozhodl již před třemi měsíci a 15. června to oznámil vlastníkovi, tedy městu Louny.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video