Starostové a dovolená: někteří míří do ciziny, ale většina ji letos stráví v ČR

Alla Želinská 2016-07-21 01:31:00

Podbořansko – Čas léta, prázdnin, dovolených a cestování je v plném proudu. Kam letos pojedou a kam obecně rádi jezdí na dovolenou starostové z Podbořanska? Jak obvykle rádi tráví prázdninový čas? Mají rádi aktivní dovolenou s pohybem, výlety a turistikou, nebo spíš klidný odpočinek na dece u vody na pláži? Anebo je pro ně nejlepší „domácí pohoda” s odpočinkem na chalupě či na zahrádce?

Oslovili jsme s otázkami všech jedenáct starostů z měst a obcí Podbořanska. Tady jsou odpovědi těch, kteří se zapojili do ankety a vyhověli žádosti redakce. Děkujeme za ochotu a spolupráci a přejeme, ať se jim léto vydaří. Všem čtenářům také přejeme krásnou dovolenou!
Jiří Chaloupecký, Lubenec: Na žádnou delší dovolenou se nechystám, beru si ji pouze příležitostně a nejraději volno trávím doma v klidu s rodinou, případně vyrážíme na krátké výlety. Snažím se také najít si volný čas na rybaření – samozřejmě u nás na rybníku v Lubenci.
Jaromír Kubelka, Vroutek: Dovolenou letos většinou budeme s manželkou trávit doma. Pojedeme jen na pár jednodenních výletů zaměřených na turistiku.
Zuliko Vychytil, Krásný Dvůr: Dovolenou ve zbytku prázdnin budu trávit převážně v naší republice, rád navštěvuji české památky, hrady, zámky, zbytek dovolené pak doma na zahradě.
Karel Honzl, Podbořany (místostarosta): Letošní dovolenou už mám „z půlky“ za sebou. V červnu jsem byl s manželkou a tříletým vnoučkem u moře v Bulharsku. Tam jsme si především užívali moře a našeho vnuka. Třebaže to byla dovolená spíše „hlídací”, opravdu jsem si na ní odpočinul od běžné práce a načerpal energii nejméně na půl roku dopředu. Na přelomu července a srpna ještě plánujeme s manželkou týdenní pobyt v penzionu v České republice, bereme s sebou kola a vyrážíme na toulky do přírody. Vždy volíme místa, kde jsme ještě nebyli, a tak poznáváme postupně celou naši zem. Dáváme přitom přednost klidu venkova před rušnými místy a městy.
Jitka Dondová, Petrohrad: Letos se s rodinou chystáme do jižních Čech, do okolí Lipna. Rádi poznáváme přírodní i historické památky naší země, ale také jiné zajímavosti. V průběhu dovolené nás čeká výstup a pochod Stezkou korunami stromů Lipno, budeme navštěvovat české hrady i zámky i odpočívat při koupání, možná navštívíme i sousední Rakousko. Nikdy přesný program dovolené neplánujeme, necháváme se inspirovat doporučením místních občanů a aktuální nabídkou akcí.
Jana Kronďáková, Očihov: Mám ráda aktivní dovolenou spojenou s poznáváním cizích kultur. Nedokážu ležet v klidu na pláži, ale vůni a šumění moře mám hodně ráda. Na dovolenou jezdím většinou až na podzim, abych si prodloužila léto. Destinaci vybírám z nabídek last minute a většinou ještě ani pár dní před dovolenou netuším, kam pojedu. Velkým favoritem je vždy Egypt. Koukat tam na rybičky a korály mě asi nikdy neomrzí.
Ladislav Gál, Podbořanský Rohozec: Dovolenou trávím vždy hlavně se svojí rodinou a je jedno, kde a jak. Letos bohužel nemám žádné velké plány s dovolenou, protože jako neuvolněný starosta mám své zaměstnání a naplánované volno mi nevyšlo z důvodu přechodu na jinou směnu. Zaměstnavatel se potýká s nedostatkem zkušených zaměstnanců, a tak mě požádal o posílení jiné směny. Jinak obecně preferuji aktivní dovolenou, mám rád turistiku a hlavně miluji naši krásnou zem. Navštěvuji hrady, zámky a další zajímavá místa. S rodinou jsme od roku 1999 navštívili více než 1500 turisticky zajímavých míst. Naším koníčkem je sbírání turistických známek. Známka je vždy vzpomínka na určité místo včetně zážitků. K moři s rodinou vyrážíme jednou za tři roky, a to pravidelně. Ale ani tam neležíme pouze na pláži a snažíme se něco poznat. Myslím si, že v dnešní uspěchané době je důležité vysadit a dovolenou si užít a načerpat novou sílu.
Václav Beneš, Blatno: Na dovolenou se tradičně chystám do Chorvatska – na 10 dnů – s aktivním pohybem. Zbytek dovolené budu doma.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video