Musí uhradit škodu Českým drahám

Alla Želinská 2016-07-28 09:16:00

Kryry – Muž, který v silné opilosti pomočil sedačky pro cestující v osobním vlaku a v Kryrech na nádraží ho před dvěma týdny z vagónu vyvedli policisté, musí zaplatit za následky svého chování. České dráhy (ČD) se chystají vymáhat po něm náhradu škody.

„Pokud jsou viníci známi, náhradu škodu od nich uplatňujeme, to platí všeobecně v celé ČR," řekl. A nemusí jít podle něj jen o poplatek za úklid po znečištění vlaku, ale například i o náhradu škod souvisejících se zpožděním vlaku kvůli mimořádné situaci, dodal. „V tomto konkrétním případě musel být znečištěný vůz vyřazen z vlakové soupravy a provádělo se jeho zevrubné čištění a dezinfekce. Odstavení a mimořádné čištění vyřadilo vagón na několik dní z pravidelného provozu," uvedl Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení ČD.
K události došlo v pátek 15. července. Opilí muži byli na místě dva, jeden z nich pomočil sedačku. Vlakvedoucí si s jejich chováním nevěděla rady a přivolala na pomoc policii. „Policisté oba podnapilé muže vyzvali k prokázání totožnosti a potom k opuštění vlaku. Oba dotyční je pak bez odporu následovali ven na nádraží, k žádnému konfliktu, ani slovnímu či fyzickému útoku při zásahu nedošlo," popsala úkon policie Jaromíra Střelcová, mluvčí Policie ČR Louny.
V rámci celé České republiky České dráhy kvůli podobným incidentům žádají Policii ČR o pomoc přibližně ve 30 až 40 případech měsíčně. „Ve statistikách však nerozlišujeme důvod, zda šlo o cestujícího opilé-ho, agresivního, bez jízdenky a podobně," upřesnil Petr Šťáhlavský.
Kromě toho vybrané rizikové vlaky doprovázejí mobilní patroly civilní bezpečnostní agentury, spolupracující s ČD. „Jiné doprovody a kontroly zajišťuje i sama Policie ČR podle svých plánů," dodal mluvčí ČD.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video