Lidí bez práce během července ubylo

Lucie Steklá 2016-08-28 00:28:00

Okres Louny – Koncem července evidoval Úřad práce na Lounsku, Podbořansku a Žatecku 4594 uchazečů o zaměstnání. Míra nezaměstnanosti v okrese Louny tak klesla z červnových 7,4 procenta na červencových 7,3, což je nejvíce v rámci všech okresů České republiky.

Meziměsíční pokles nezaměstnanosti zaznamenalo v červenci osm okresů v České republice. Nejvyšší byl v okrese Louny (o 1,3 %), Karlovy Vary a Teplice (shodně o 0,7 procenta). Do evidence úřadu práce se během prvního prázdninového měsíce nahlásilo 452 lidí, vyřazeno bylo 512, přičemž 340 z nich našlo uplatnění na trhu práce.
Nezaměstnanost naopak vzrostla v šedesáti devíti regionech. Největší nárůst hlásí okres Svitavy (o 7,8 %). V rámci celé ČR nezaměstnanost v červenci stoupla. „V červenci jsme zaznamenali očekávaný sezónní výkyv. Za mírným nárůstem nezaměstnanosti stojí každoročně se opakující příchod části zaměstnanců ze školství do evidence Úřadu práce a také mírně snížená aktivita firem v letním období v oblasti přijímání nových zaměstnanců z důvodů celopodnikových dovolených. V menší míře se do evidence uchazečů o zaměstnání začali hlásit i absolventi škol, prozatím ale nezaměstnanost výrazně neovlivňují,” uvedla Kateřina Sadílková, generální ředitelka Úřadu práce ČR. V Ústeckém kraji práci nemá 47 tisíc lidí.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video