Za týrání manželky opět podmínka, Paur se opět odvolal

Jarka Cibulková 2016-09-11 00:05:00

Louny – Z důvodu nedostatečného odůvodnění rozsudku vrátil Krajský soud v Ústí nad Labem případ Pavla Paura (42) ze Slavětína. Okresní soud v Lounech ho letos v únoru odsoudil k podmíněnému dvouletému trestu se zkušební dobou na tři léta. Shodný rozsudek vynesl prvoinstanční soud toto pondělí.

„Soud zpracoval na jednadvaceti stránkách výpovědi svědků, ale odůvodnění rozsudku jenom na půl stránky, to se kraji nelíbilo a vrátil nám věc zpět,“ řekl na začátek jednání soudce v Lounech. Odvolací senát ale v rozsudku napsal, že vinu obžalovaného v chování spatřuje.
Okresní soud v Lounech se případem Pavla Paura zabývá již od února 2014. Je obžalován, že od počátku roku 2012 do třetího února 2013 opakovaně fyzicky napadal matku svých čtyř dětí Janu Paurovou (35). Ta se od začátku února 2013 již tři roky pohřešuje. Den před jejím zmizením s ní mluvila policistka, která jí domů přinesla předvolání k výslechu. Jana se ho už nezúčastnila…
Poprvé ho Okresní soud v Lounech obžaloby zprostil, rozsudek zrušil krajský soud, provádělo se další dokazování, podle kterého byl Paur již odsouzen. Důležitými svědky byly úřednice ze sociálního odboru a pracovnice intervenčního centra, které pomáhá týraným ženám.
Soudce nakonec vynesl shodný rozsudek jako v únoru, odsoudil Paura k podmínce, soudci řekl, že si podá odvolání. Případem se znovu bude zabývat odvolací senát Krajského soudu v Ústí nad Labem.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video