Úvod   /   Zprávy   /   Kontejnery pod dohledem

Kontejnery pod dohledem

Lucie Steklá 2016-10-12 10:37:00

Louny – Sběrové soboty se ve městě Louny konají několikrát do roka. Tento víkend bude ale rozšířena navíc o svoz biologicky rozložitelného odpadu. První z nich proběhl na jaře tohoto roku. Po městě budou rozmístěny velkoobjemové kontejnery, do nichž mohou občané odkládat zahradní odpad (trávu, listí, plody), drobný dřevní odpad, odpad z drobného chovu a odpad z potravin rostlinného původu.

Během jarního termínu, kdy bylo po Lounech rozmístěno šest kontejnerů, do nich lidé uložili 3,43 tun odpadu, přičemž 45 procent tvořily jiné složky než biologicky rozložitelný odpad, pro který byly kontejnery určeny. „Po zkušenostech z jarního termínu svozu biologicky rozložitelného odpadu jsme se společností Marius Pedersen domluvili na obsluze u každého kontejneru. Pověřený pracovník bude zajišťovat dohled nad ukládaným odpadem. Tímto krokem chceme zamezit tomu, aby se do kontejnerů na biologicky rozložitelný odpad dostal běžný komunální nebo velkoobjemový odpad, který tam nepatří,“ uvedla k problematice vedoucí odboru správy majetku lounské radnice Blanka Sunkovská.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video