Seniorům přijel do Loun poděkovat hejtman

Jarka Cibulková 2016-10-15 00:01:00

Louny – Ke Dni seniorů, který připadá na první říjnový den, uspořádaly Domov pro seniory U Pramene spolu se Seniorklubem v Lounech kulturní odpoledne na Zastávce. Mezi přítomné seniory zavítal také se svou zdravicí hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Rád jsem přijal pozvání na toto milé setkání, protože si vážím seniorů za jejich přínos k rozvoji kraje během jejich aktivního pracovního života. Počátkem října slavíme Mezinárodní den seniorů, který je příležitostí seniorům poděkovat a popřát jim dobré zdraví a spokojený život při jejich zaslouženém odpočinku i při jejich kulturních, sportovních a společenských aktivitách,“ řekl v Lounech hejtman Oldřich Bubeníček.

Za radnici přišel vše nejlepší seniorům popřát místostarosta Jan Čermák a se slovy, že na rozdíl od hejtmana nepřinesl kytici, olíbal předsedkyni seniorklubu Wilmu Svobodovou. Na Zastávku přijela také zástupkyně seniorklubu z partnerského města Zschopau Birgit Demmler.
V kulturním programu vystoupily děti ze Speciální mateřské školy Louny s písničkou Můj Vilém peče housky, kterou celou odzpívala ředitelka školky Zdeňka Neudertová. Členky lounského seniorklubu poté přednesly Romanci o Karlu IV. od Jana Nerudy. Své umění poté předvedly čtyři mažoretky učitelky Lenky Havlištové a zpěváci Eliška Drbohlavová a Jaroslav Parma ze třídy učitelky Marcely Brýdové ze Základní umělecké školy v Lounech.
Z rukou hejtmana převzali ocenění senioři, zapojení do soutěže Senior Art, která se skládá ze tří kategorií ruční práce, malování a fotografie. Za lounský domov pro seniory Františku Ješátkovi a Miroslavu Cimrovi, za seniorklub v Lounech Leu Duškovi, Helze Kapuciánové a Wilmě Svobodové. Z Podbořan si pro ocenění přijela Iva Mokrá. Senior klub Pomoc bližnímu Louny, který pořádá tento Den se seniory v Lounech, se umístil v soutěži Senior roku 2016 v kategorii Nejlepší klub na 2. místě. Ocenění si přivezli v sobotu z Prahy a bylo k vidění na Zastávce. Ocenění má inspirovat seniory v jejich vlastním životě a posilovat jejich sebevědomí a sebedůvěru. Výběr oceněných a prezentace jejich práce široké veřejnosti je šancí pro postupné rozbití stereotypů v nazírání na život seniorů.
Až do půl šesté se poté tančilo a zpívalo za doprovodu dechové kapely Lounská Třináctka. „Vše bylo dneska amatérské, ale do celého programu byli zapojeni senioři. Žijme, dokud žít můžeme,“ zakončila úvodní program W. Svobodová. V předsálí probíhala prezentace Služeb sociální péče Louny a výstava děl přihlášených do soutěže Senior Art 2016. Výtvarnou soutěž pro seniory z celého našeho kraje pořádal Ústecký kraj ve spolupráci s Krajskou radou seniorů, zaštítil ji hejtman Oldřich Bubeníček.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video