Podzimním králem okresních trávníků jsou Černčice

Lucie Steklá 2016-12-03 00:20:00

Okres Louny – Patnáct gólů, 1188 odehraných minut, dvě červené karty nebo sedm žlutých. To jsou „rekordy“ hráčů podzimní části okresního přeboru. V něm bylo odehráno třináct kol za účasti čtrnácti týmů – devíti z Lounska, dvou ze Žatecka a třech z Podbořanska. Králem podzimní části jsou se třiceti body Černčice, následované Dobroměřicemi a Žatcem B. Jarní část začíná v sobotu 25. Března, kdy se týmy na trávníky postaví ve tři hodiny odpoledne.

Podzimní vítěz Černčice se ziskem třiceti bodů dokázaly vyhrát deset zápasů, ve třech svému soupeři podlehly. Hráči podlehli 1:0 soupeři v Blatně a 4:1 ve Vroutku, na domácí půdě prohráli s béčkem Dobroměřic. Nejvyšší výhra Černčických je z posledního kola, kdy na domácím trávníku deklasovali Lenešice 6:0. S fotbalovým trávníkem se tak „půlkrál“ rozloučil se skorem 34:14 a s třiceti body. Nejlepším střelcem týmu je Petr Vild, který ve dvanácti zápasech (944 odehraných minut) vstřelil sedm branek. Obdržel tři žluté karty. Stejný počet branek dal Jiří Seifert, který nastoupil ve všech třinácti zápasech. Odnesl si z nich čtyři žluté karty.
Dva body na vedoucí pozici tabulky ztrácí hráči dobroměřického B týmu. Ti v sezoně devětkrát zvítězili, jednou remizovali a třikrát prohráli. Na domácím trávníku podlehli 0:1 Cítolibům, 1:4 Krásnému Dvoru a 5:1 prohráli v Žatci proti B týmu. Remizovali hned na úvod soutěže v derby mezi sousedícími obcemi 3:3 s Lenešicemi. Nejvyšší výhra Dobroměřice je z poloviny září 9:1 s Blatnem. Na vedoucí Černčice ztrácejí pouhé dva body se skorem 40:27. Nejpilnějším střelcem týmu byl s osmi góly Tomáš Kincl, který nastoupil ve všech třinácti zápasech a obdržel jen jednu žlutou kartu.
Na třetí pozici okresního přeboru se s pětadvaceti body, osmi výhrami, jednou remízou a čtyřmi prohrami usadilo žatecké béčko. Hráči během podzimu nastříleli soupeři 48 branek, třiatřicet jich obdrželi. Mají 25 bodů. Jediná remíza týmu je ze začátku září z utkání na domácí půdě s týmem Kozly 3:3. S vesnickými týmy z Lounska se ale hráčům moc nedařilo. Hned v prvním utkání před domácím publikem Žatec podlehl 0:5 Chlumčanům, v říjnu Lenešicům 3:5, z Černčic si odvezl prohru 3:1 a z Cítolib 4:3. Nejvyšší výhrou Žateckých je domácí nad Výškovem 8:1. Nejvíce gólů za tým vstřelil Vítězslav Hankocy, který v pouhých pěti utkáních vstřelil osm branek. Odehrál tak jen 458 minut, v nichž neobdržel žádnou kartu.
Podzimní část se vůbec nepovedla hráčům Blatna, kteří dokázali zvítězit jen dvakrát, jednou remizovat a desetkrát prohrát. Se skorem 23:53 a sedmi body uzavírají tabulku přeboru. Jednu výhru mají Blatenští nad okresním podzimním králem Černčicemi, které porazili na domácí půdě 1:0 gólem z pokutového kopu v deváté minutě utkání, druhou přivezli z Lenešic (2:3). Remízu 1:1 vybojovali doma s Žiželicemi. O moc lépe na tom není Slavětín, který se dvěma výhrami, třemi remízami a osmi prohrami má jen o dva body víc.
Domácí výhru svého týmu nejvíce krát sledovali v Černčicích (ze sedmi zápasů šestkrát). Protihráčům doma nasázeli pětadvacet gólů, dostali jich jen osm a získali osmnáct bodů. V Dobroměřicích diváci za výhru děkovali pětkrát – a také za sedmadvacet vstřelených branek. Čtrnáct jich hráči obdrželi a doma získali patnáct bodů. Čtyři výhry doma mají Kozly a Vroutek. Nejvíce výher, pět, ze sedmi venkovních trávníků přivezlo žatecké béčko, které soupeřům nasázelo 25 branek a osmnáct dostalo. Čtyři výhry ze šesti utkání na půdě soupeře přivezly Chlumčany a B tým Dobroměřic, stejně jako vedoucí Černčice.
Během podzimu na okresních trávnících padlo celkem 448 branek během jedenadevadesáti odehraných utkání (sedm v každém ze třinácti kol). Průměrně je to 4,92 gólu na utkání. Nejpilnějším podzimním střelcem je s patnácti brankami Jan Kukla z Vroutku (nastoupil v devíti utkáních), následovaný Lukášem Bandrym z Kozel se dvanácti trefami (v deseti utkáních). Desetkrát skoroval Stanislav Barták a Milan Hrbik (oba Krásný Dvůr), 9krát Zdeněk Kušnir (Lenešice), Michal Košín (Chlumčany); osmkrát Lukáš Linhart (Peruc), Tomáš Kincl (Dobroměřice), Karel Dittrich (Lenešice), Lukáš Müller (Cítoliby), Vítězslav Hankocy (Žatec), Ondřej Čvančara (Výškov); 7krát Petr Vild a Jiří Seifert (oba Černčice); osm fotbalistů vstřelilo po šesti brankách, třináct po pěti.
Do všech utkání nastoupil a nejvíce minut na hřišti odehrál Michal Borl z Cítolib (1188 minut), jen o minutu méně odehráli žiželičtí Ladislav Kestřánek a Roman Bašus.
Jméno Lukáš vévodí tabulce držitelů žlutých karet. Dva hráči okresu, kteří nastoupili do všech utkání, během podzimní fotbalové části obdrželi od rozhodčích sedm žlutých karet. Jsou jimi dokonce jmenovci – Lukáš Müller z Cítolib a Lukáš Müller z Kozel. O jednu žlutou méně má Lukáš Brady z Kozel. Po pěti žlutých mají Marian Hrouda z Krásného Dvora a Martin Bauer z Lenešic. Na okresních trávnících je snad již tradičním držitelem minimálně jedné červené karty za polovinu soutěže cítolibský Müller a ani letošní podzim nebyl výjimkou. Na svém kontě má L. Müller dokonce dvě červené. Není ale sám, blatenský Michal Adámek obdržel také dvě červené (během deseti zápasů). Dalších dvanáct hráčů vidělo červenou kartu jednou.
Nyní hráče čeká volno a zimní příprava. Na okresní trávníky vyběhnou opět až 25. března, úřední začátek je stanoven na 15 hodinu. Diváci se mohou těšit na tato utkání: Žatec B – Slavětín, Peruc – Černčice, Cítoliby – Dobroměřice B, Žiželice – Výškov, Lenešice – Vroutek B, Krásný Dvůr – Chlumčany, v neděli hraje Blatno – Kozly.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video