V ulicích přibývají červené kontejnery

Alla Želinská 2016-12-04 00:32:00

Okres Louny – Od začátku roku 2016 je po celé České republice o 300 červených kontejnerů více. Celkem jich tedy již je 2 552. Staré elektrozařízení totiž nepatří do směsného odpadu, kam jej běžně vyhazujeme, ale do červeného kontejneru. Odtud je nebezpečný elektroodpad svezen na třídicí a zpracovatelské linky. Víte, že již v České republice dosahuje 80 % zpětného materiálového využití?  

A jak jsme na tom v našem kraji? V Ústeckém kraji je 163 červených kontejnerů. Například v Podbořanech jsou umístěny tři kontejnery – v Mírové, Dukelské a Komenského ulici. Dále najdeme červené kontejnery v Kryrech, Vroutku, Holedeči, pět kontejnerů v samotném Žatci, šest v Lounech, po jednom také v Cítolibech, Slavětíně a Libčevsi.
„Staré elektro obsahuje látky s negativními účinky na lidské zdraví – kadmium, rtuť, chrom a další. U baterií ve spotřebičích navíc hrozí riziko samovznícení,“ uvádí mluvčí Asekolu Martina Ďaďová důvody, proč staré elektropřístroje neskladovat doma a třídit elektro od směsného odpadu.
Do červeného kontejneru patří veškeré drobné elektrozařízení: telefony, počítače, laptopy, elektrické nářadí a hračky, domácí kuchyňské i koupelnové spotřebiče, tužkové baterie a další podobné předměty. Rozměr vhozu je 40×50 cm.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video