Policie dohlíží na školáky

Markéta Chalupová 2017-02-21 10:39:00

Na bezpečí školáků, kteří ráno spěchají do škol, dohlíží už přes dvacet let strážníci žatecké Městské policie a jistě si za tuto práci zasluhují ocenění od všech spoluobčanů. Hlídají hlavně přechody v Komenského aleji, kde je provoz nejhustší, dále pak v Husově ulici u Normy, před třetí základní školou a na ulici Nákladní.

„Některé děti se vůbec nerozhlédnou musíme je chytit a zastavit, hlavně když nás vidí mají pocit, že se jim nemůže nic stát. Vesměs jsou však hodné, některé i pozdraví a poděkují,“ chválí většinu školáků příslušník Vít Blažek. Městská policie se snaží ohlídat všechny vyjmenované přechody, bohužel vzhledem k tomu, že chybí lidé, to ne vždy jde.
Nyní navíc ještě na žádost ředitelů škol hlídají mezi jednou a třetí hodinou odpoledne, co mládež před školou vyvádí. Případné prohřešky pak řeší s jednotlivými rodiči, nebo školami a pokud se jedná o závažnější činy s odborem sociálních věcí.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video