Rekonstrukce řidiče nenadchne

Markéta Chalupová 2017-02-28 15:22:00

Žatec – Na dopravní komplikace se mohou připravit v nadcházejících měsících všichni řidiči, kteří budou projíždět ulicí Volyňských Čechů, začátkem jara tam odstartují stavební práce. Začne se rekonstrukcí inženýrských sítí, poté se opraví chodníky a obnoví povrch vozovky. Stavební práce v ulici budou provádět město Žatec, Severočeská vodárenská společnost a. s. (SVS) i Ústecký kraj.

„Všechny akce budou probíhat v koordinaci, a to tak, že nejdříve bude provedena rekonstrukce kanalizace a vodovodu ze strany SVS, následně město provede rekonstrukci chodníků a na závěr dojde na rekonstrukci komunikace ze strany kraje," sdělil Marek Pataky, referent odboru rozvoje a majetku města Žatce.
Jako první provede Severočeská vodárenská společnost výměnu potrubí a kanalizace, práce začnou nejprve ve Studentské ulici, ze které se pak přesunou do ulice Volyňských Čechů. Tam začnou u kruhového objezdu a povedou až po křižovatku s Mládežnickou ulicí. „Doba realizace stavby se předpokládá v délce maximálně osm měsíců ode dne předání staveniště," slibuje mluvčí SVS Jiří Hladík.
Poté má následovat rekonstrukce chodníků. Výběrové řízení na firmu, která práce provede by mělo proběhnou v nejbližších dnech. Nové chodníky se položí hlavně na pravé straně ulice, směrem od centra nahoru k ulici Mládežnická. Na levé straně jsou chodníky, teprve několik let nové, takže se budou opravovat jen někde. Celkové náklady města by měly být dle předpokladů čtyři miliony korun.
Na závěr bude provedena obnova povrchu vozovky a oprava kanalizačních propustí, to zajistí její vlastník, kterým je Ústecký kraj.
Vzhledem k tomu, že se jedná o velmi vytíženou dopravní komunikaci, můžeme jen doufat, že práce proběhnou rychle a bez zbytečných průtahů.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video