Upoutávky na Region Podbořanska č. 9, který vychází ve čtvrtek 9. března 2017

Alla Želinská 2017-03-08 13:31:00

  Oficiální termín zápisu radnice teprve stanoví: Ředitelé již mají jasno, zvou na den otevřených dveří a přípravu předškoláků Podbořansko (až) Zápisy dětí do prvních tříd základních škol se letos uskuteční v dosud nezvyklém termínu: až v dubnu. Zatímco v předchozích letech byl zápis v Podbořanech vyhlašován tradičně na začátek února, letos rodiče s budoucími prvňáky vyrazí k zápisům do podbořanských škol až v druhé polovině dubna. Ke změně dochází od letošního roku, ukládá ji novela školského zákona. Město Podbořany v nejbližších dnech má stanovit termín zápisu, který platí pro všechny základní školy na jeho území. „Zatím stanovení termínu zápisu nebylo projednáno radou města, jednání rady města proběhne 15. března,“ uvedla Jana Chvojková z podbořanské radnice.    

Řidiči autobusů zatím nestávkují: Ultimátum vyprší ve středu 15. března
Podbořansko (red) Řidiči linkových autobusů také na Podbořansku ve středu 8. března nestávkují. Odboráři na severu Čech se připojí k ultimátu republikového svazu, které vyprší 15. března. Novinářům to v pondělí řekl za stávkovou komisi pro Ústecký kraj Josef Linhart.
„Přidáváme se k Odborovému svazu dopravy, stávková pohotovost trvá,“ uvedl Linhart. Ke stávce v Ústeckém kraji se podle odhadu odborářů bylo připraveno připojit zhruba 500 řidičů, kteří nejsou spokojeni s výší mezd. Stávka by se tak dotkla většiny cestujících linkovými autobusy v Ústeckém kraji. Dopravu zajišťují pro samosprávu čtyři společnosti, odbory tří z nich vyhlásily 10. ledna stávkovou pohotovost.

Meditační zahrada na jaře znovu ožije
Podbořany (ea) Přes zimu byla Meditační zahrada zavřená, ale už 1. dubna se otevře v obvyklých otevíracích hodinách. Letošní sezónu přivítají provozovatelé novým plotem. Plot vyrobila GSOŠ Podbořany na návrh bývalého ředitele Jiřího Bejčka. „Během jednoho pracovního víkendu se na zahradě zastavil pan Bejček, který byl nadšený z toho, jak se zahrada mění. Nabídnul nám spolupráci školy, kterou jsme nadšeně přijali,“ vysvětluje Edita Langpaulová, jedna z těch, která za otevřením zahrady stojí. „Svůj slib dodržel a skutečně se zasadil o to, aby škola v rámci výuky vyrobila část plotu, která byla v dezolátním stavu. My jsme dodali materiál, na který jsme získali finance z Fondu Logit. Po jeho náhlém odchodu jsme spolupráci „dotáhli“ s mistrem Michalem Źádným a zástupkyní Marcelou Koubovou. Těm, i všem, kteří plot vyráběli, moc děkujeme,“ dodává Edita Langpaulová.

Vyčistí rybníky
Kryry (až) Město Kryry podalo žádost na Ministerstvo zemědělství ČR o dotaci na revitalizaci vodních nádrží v Běsně a Strojeticích. Projekt na podání žádosti o dotaci na rekonstrukci nádrží vypracovala pro město plzeňská firma Domoza projekt. „Jedná se o rybníky v Běsně na návsi a ve Strojeticích u kostela. Pokud získáme dotaci, chtěli bychom rybníky vyčistit, opravit hráze a využívat jako protipožární nádrže. Realizace akce by měla proběhnout na konci letošního roku a na jaře roku 2018,“ uvedl starosta Kryr Miroslav Brda.

 

Více informací a celé články najdete v tištěném vydání Regionu Podbořanska již zítra 9. března

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video