Pozor: zákaz podomního prodeje!

Alla Želinská 2017-03-09 09:52:00

Vroutek – Značky, které upozorní na zákaz podomního prodeje ve Vroutku, by rádi umístili na silnicích vedoucích do městečka tamní zastupitelé. Na jedné ze svých nedávných schůzí proto schválili instalaci informačního značení o zákazu podomního prodeje na příjezdových komunikacích. Podomní prodej na území Vroutku zakazuje nařízení města z roku 2014. Odbor dopravy městského úřadu v Podbořanech a dopravní inspektorát Policie ČR v Lounech však s tím nesouhlasí.

„Po zkušenostech s podomními prodejci jsme přijali v roce 2014 vyhlášku zakazující takovouto činnost v našem městě. Loni jsme se rozhodli nainstalovat informační tabule u vjezdů do města, aby se nikdo nemohl vymlouvat, že o vyhlášce nevěděl. Podle sdělení dopravního inspektorátu v Lounech se ale nemohou na značku obce umisťovat cedule, které nejsou dopravními značkami. Mimo obec se nesmí do patnácti metrů umisťovat takovéto informační tabule, pokud nesouvisejí přímo se silniční dopravou,“ vysvětluje problém starosta Vroutku Jaromír Kubelka. Vzápětí dodává, že po republice jsou na mnoha místech takovéto informační tabule instalovány, ovšem v rozporu s předpisy. „Upozorňující značky tedy mít nebudeme. Podomní prodej je ve Vroutku a spádových obcích i tak stále zakázán,“ zdůraznil.
Pokud přesto někdo svoje služby či prodej nabízí formou podomního prodeje, mohou ho Vroutečtí upozornit, že se dopouští protiprávního jednání a že podomní prodej je ve Vroutku zakázán. Důvodem zákazu bylo, že prodejci nutili lidem často nevýhodné smlouvy na plyn či elektrickou energii, různé pojistky, tarify na telefony anebo různé kolikrát nepotřebné zboží.
„Jsem toho názoru, že pokud něco chci nebo něco potřebuji, tak si to dojdu koupit. A když už mi někdo něco nabízí, chci si to porovnat s ostatními možnými nabídkami. Podomní prodejci se snaží tento časový prostor na porovnání s jinými cenami nedat. Apeluji na všechny, aby si dávali pozor na různé podomní prodejce a nabídky služeb od lidí, které neznají!“ klade na srdce starosta.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video