Další podzemní kontejnery vzniknou na Mírovém náměstí

Lucie Steklá 2017-03-15 12:30:00

Louny (lus) Další podzemní kontejnery by měly ve druhé polovině roku vzniknout v Lounech. Radnice jejich umístění plánuje na Mírovém náměstí v Lounech. Podzemní kontejnery by měly nahradit nevzhledné stání velkoobjemových nádob v Hilbertově ulici. V závěru února na náměstí proběhl průzkum, který potvrdil, že tam může být stavba provedena. První podzemní kontejnery byly na konci loňského roku instalovány v ulici Na Valích.

„Geologický průzkum, za pomocí vrtných sond skutečně proběhl, jako součást zadání projektové dokumentace na podzemní kontejnery na náměstí. Dva vrty řešily pouze plochu, kde mají být kontejnery umístěny,“ uvedla Blanka Sunkovská, vedoucí odboru správy majetku města lounské radnice. U prvních podzemních kontejnerů v ulici Na Valích radnice průzkum nedělala. „V loňském roce jsme obdobný průzkum nezadávali, na tomto místě nebylo podezření z možného podsklepení popř. kaverny,“ dodala vedoucí s tím, že průzkum obavy z podsklepení naštěstí na náměstí nepotvrdil. Po zpracování projektové dokumentace může radnice přistoupit ve druhém pololetí roku k realizaci stavby. Kontejnery budou umístěny na parkovišti podél chodníku. Náklady na projektovou dokumentaci činí 59 tisíc korun včetně nákladů na geologický průzkum. Odhadované náklady na realizaci jsou přibližně osm set tisíc.
A jak jsou občané s novinkou prozatím spokojeni? „Co se týká spokojenosti občanů, tak po počátečních obavách jsou ohlasy veskrze kladné. Samozřejmě se musí sledovat jejich zaplnění a zajistit včasný odvoz,“ uvedla B. Sunkovská. K tomu mají sloužit čidla, která radnice dodatečně objedná, aby nevznikly situace, kdy i podzemní kontejnery přetékají odpadem. „Nově zřizované kontejnery již těmito čidly budou osazeny od začátku jejich provozu. I pro nás je to nová zkušenost,“ uzavřela.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video