Prodával pervitin, údajně i mrtvému z pizzerie

Jarka Cibulková 2017-04-06 10:15:00

Louny (caj, mch) Před Okresním soudem v Lounech stanul Josef Demeter, který měl poskytovat a distribuovat na lounské ubytovně Oharka pervitin. Mezi jeho zákazníky patřil údajně i Miroslav Demeter, který 18. října loňského roku zemřel po potyčce v pizzerii Panamera. Svědci tenkrát vypověděli, že vypadal jako by byl pod vlivem drog. Mladíky byl agresivní a napadal hosty. Po příjezdu strážníků městské policie zkolaboval a oživovací pokusy byly již marné. Následná pitva vyloučila cizí zavinění.

Právě přítelkyně Miroslava Demetera, která také u soudu vypovídala je přesvědčená, že obžalovaný Josef Demeter může za jeho smrt. „Kdyby si drogu toho osudného dne nekoupil, neumřel by,“ odpověděla žena na dotaz soudce, zda viní obžalovaného ze smrti svého přítele. Svědkyně uvedla, že viděla, jak si oknem na Oharce podávají grip. „Bylo to přesně v ten den, co v Žatci zemřel,“ dodala. Podle svědkyně užíval nitrožilně pervitin tak třikrát do měsíce. Částečně k tomuto případu dealerství se také vyjadřoval obžalovaného bratranec, také uživatel pervitinu. „Nevím přesně, kdy to bylo, ale drogu Mírovi určitě nedával, domlouvali jsme se přes okno na koupi šamotových cihel.” Jasně bylo vidět, že chce svého příbuzného z tohoto činu vyvinit.
A že uživatelé drog drží při sobě, nasvědčoval i další výslech svědkyně z Lounska. Ta přiznala, že jednou odjela s obžalovaným a s nějakým mužem pro drogu do Teplic, ale když měla určit, od koho dávku měla, nevěděla. „Pepa vyšel ven z auta si odskočit, když přišel a otočila jsem se po chvíli na sedačku vedle sebe, tak tam leželo psaníčko, ale jestli ho tam dal Pepa nebo řidič auta, rozhodně nemůžu říct,“ pořád opakovala dokola. Navíc ve čtené výpovědi jasně bylo napsáno, že drogu jí podal právě obžalovaný. „To musel asi pan policista špatně napsat,“ vymlouvala se.
Soudci Kamilu Vacíkovi pomalu dochází trpělivost, v pondělí uložil pořádkovou blokovou pokutu ve výši tisíc korun svědkyni, která se bez omluvy nedostavila k výslechu. Státnímu zástupci také navrhl přezkoumat výpověď svědkyně, která osočila policistu z chyby při zápisu její výpovědi.
Jednání je odročeno na konec dubna, pokud dorazí volaní svědci, mohl by nad distributorem drog padnout konečný verdikt.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video