Jarním zámeckým parkem běželo 249 účastníků!

Alla Želinská 2017-04-13 08:26:00

Krásný Dvůr (až) Je to tady! Rekord loňského Jarního běhu zámeckým parkem byl překonán. Letošní jubilejní 55. ročník setkání všech přátel běhu v příjemném prostředí zámeckého nádvoří a parku v Krásném Dvoře měl účast 249 běžců. Tedy o sedm více než loni. V neděli 2. dubna se na oblíbené běžecké závody sjeli účastníci ze širokého okolí i vzdálených koutů. 55. Jarní běh zámeckým parkem – Memoriál Jaroslava Štůly – čítal 18 kategorií v délkách od 163 metrů, což je obvodová délka zámeckého nádvoří, do 6,5 kilometru parkovým terénem.

Letošní jubilejní jarní běh byl pořádán v rámci oslav 70. výročí Tělovýchovné jednoty Krásný Dvůr. Samotné oslavy proběhnou 1. července.
Nejmladšímu závodníku 55. ročníku bylo teprve dva roky, nejstaršímu 67 let. I letošní Jarní běh si nenechala ujít kastelánka zámku Michaela Hofmanová. „Včera jsem se zúčastnila závodů v orientačním běhu, což je moje oblíbená sportovní činnost, a tak budu ráda, že dnes trasu pro ženy vůbec uběhnu, o překonání loňského času se nesnažím,“ smála se Míša Hofmanová na začátku nedělního Jarního běhu. A jak to celé dopadlo? Všichni úspěšně doběhli do cíle, výsledek v tomto závodu není až tak důležitý. I když potěšil obzvlášť žatecké a lounské účastníky, také zástupce z Lubence.
Mezi nejmladšími elévkami byla nakonec nejrychlejší Ema Ekrtová za ASK Elna Počerady, druhá je Ella Pischnothová z Líbeznic a na 3. místě stanula Zuzanka Charvátová za Bohemia Sport Žatec. Mezi elévkami zvítězila devítiletá Dominika Mužíková z Žatce, druhá byla Sophie Pischnotová z Líbeznic a na 3. místě je Emma Thiebaut z Mostu. Dobrý pocit a přinejmenším lízátko od moderátorů celé akce z ansamblu Beze Všeho Jirky Nítěnky a Jardy Vápeníka si odnesli všichni malí běžci.
Předžákům kraloval Daniel Švec ze Žatce, mladší žáci David Antoš a Vojtěch Hubka, oba ASK Elna Počerady, obsadili 1. a 2. místo. Také starší žákyně Zuzana Porubčanová za ASK Elna Počerady slavila zlatou! Mezi staršími žáky uběhli trať nejrychleji Filip Jáč za Elna Počerady, 2. Radek Vostřel a 3. Tomáš Hrdina, oba ze Žatce!
Bronzovou medaili pořadatelé předali také lounské dorostence Agátě Macasové (Elna Počerady), dorostenec Luboš Krátký ze Žatce bral zlatou! Mezi juniorkami byla třetí nejrychlejší Lucie Moozová za Přátele Ireny Krásný Dvůr a mezi muži mílaři si pro stříbrnou na piedestal vyšplhal Martin Vopat z Lubence.
Více fotek najdete zde

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video