Úvod   /   Zprávy   /   Radost a zábava ze hry

Radost a zábava ze hry

Markéta Chalupová 2017-04-24 00:44:00

Žatec – Děti ze dvou žateckých základních škol si v tomto školním roce již potřetí poměřily síly na minivolejbalovém turnaji.

Již pátým rokem pořádají žatecké školy pro žáky, kteří navštěvují minivolejbalový kroužek turnaj v tělocvičně na Severu. Akce se pořádá během jednoho školního roku čtyřikrát a u dětí je velmi oblíbená. Zahrají si především děti z druhých a třetích tříd, i když vzhledem k tomu, že letošního ročníku se účastní jen Základní školy Petra Bezruče a Komenského alej, byli do turnaje přibráni i prvňáci a čtvrťáci.
Školáci se mezi sebou utkají ve dvou, případně i ve tříčlenných družstvech, přičemž jedna hra trvá 5 minut. Počet odehraných kol závisí na počtu účastníků. Na závěr organizátoři vyhodnotí nejlepší týmy a rozdají sladké odměny. Na diplomy a medaile si musejí děti počkat až do 23. května, kdy po závěrečném čtvrtém kole, budou vyhlášeni nejlepší jednotlivci a družstva.
O tom, že si vše náramně užívají, svědčí i dojmy dvou hochů, kteří se minivolejbalu zúčastnili. Na otázku, jak se mu na soutěži líbí, odpovídá Štěpán Berka z 2. A školy P. Bezruče: „Dobrý. Hraju s Honzou a Šimonem. Zatím jsme vyhráli všechny tři zápasy. Náš tým se jmenuje Mimoni, moc nás to baví.“ Další Štěpán, tentokrát Kovář z 3. C na škole Komenského alej hodnotí akci takto: „Dobrý, baví mě to. Prima jsou hlavně zápasy, ty jsou nejlepší. Hraju s dvěma děvčaty, Kájou a Natálkou. Zatím jsme jednou vyhráli a dvakrát prohráli, ale to nevadí, hlavně že hraju.“ Jak je vidět, děti si nic nedělají ani případné prohry, užívají si především sport a zábavu, a tak to má být.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video