Cestování do Prahy zpomalují dvě opravy komunikace

Lucie Steklá 2017-05-03 12:10:00

Lounsko – Dvě velké opravy v začaly na budoucí dálnici D7. Řidičům se tak komplikuje cesta do hlavního města, někteří trpělivě čekají v kolonách, jiní volí cestu jinou. Rekonstrukce začala v úseku nedaleko pražského letiště, kde se provádí frézování vozovky, odvodnění, následně se bude pokládat nový povrch. Hotovo má být v půlce května. Po opravách by pak cesta měla být pohodlnější a hlavně bezpečnější. Ač je komunikace vcelku nová, na řadě míst jsou již opravy nutné. Silnice dlouhodobě nestačí náporu aut a kamionů mířících do Prahy či na opačnou stranu do Chomutova a Německa. Je značně přetížená. Silnice ve dvou pruzích již dávno neodpovídá požadavkům z let, kdy byla stavěna.

Nejméně do konce června se do Prahy rychleji cestovat nebude. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) mezi Prahou a Knovízem začíná rekonstruovat dvoukilometrový úsek a křižovatku u Kněževsi. Jedná se o dokončení oprav z loňska v této části dálnice. „Oprava povrchu a odvodnění by měla být zahájena v průběhu dubna. Provoz bude veden jedním jízdním pásem,“ uvedl Jan Studecký, mluvčí ŘSD. Stále také probíhá výstavba úseku dálnice D7 Postoloprty – Bitozeves, tedy další dílčí části postupné náhrady silnice I/7, která již kapacitně nedostačuje, dálnicí D7. Součástí stavby za 377 milionů korun je i doprovodná komunikace, díky které bude oddělena místní doprava od dopravy dálkové. Úsek o délce 3,770 km by měl být zprovozněn v dubnu 2018. Provoz na komunikaci stavba zatím nijak neomezuje.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video