Další dopravní komplikace: opravy potrvají do konce roku

Markéta Chalupová 2017-05-16 12:33:00

Žatec – Nemalé dopravní komplikace způsobí řidičům rekonstrukce nevyhovujících úseků kanalizace a vodovodu v ulicích Studentská a Volyňských Čechů. Stavba, jejímž investorem je Severočeská vodárenská společnost potrvá až do 15. prosince. Práce začnou nejprve ve Studentské ulici, ze které se pak přesunou do ulice Volyňských Čechů. Tam začnou u kruhového objezdu a povedou až po křižovatku s Mládežnickou ulicí.

„Při uzavírce ulice Studentská se bude jezdit objízdnou trasou přes ulici Svatopluka Čecha, povrchy komunikací musí být v této ulici již kompletně opraveny. Ohledně ulice Volyňských Čechů ještě nemáme konečnou verzi dopravních opatření,“ sdělil nám na dotaz, jak opravy ovlivní dopravu ve městě, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Jiří Dobruský.
Stoky v uvedené lokalitě byly uvedeny do provozu v roce 1969 a jsou ve velmi špatném technickém stavu. Kanalizace v uvedené lokalitě je z betonu vnitřního průměru půl metru, místy poškození dosáhlo až přes padesát procent a ve dně jsou díry, což způsobuje vznik kaveren (dutin).
Pro rekonstrukci kanalizace ve Studentské ulici bude použita bez výkopová metoda vložkování, kdy dojde k zatažení sklolaminátového rukávce v délce 186,6 metrů do stávajícího potrubí. V ulici Volyňských Čechů dojde k rekonstrukci kanalizace částečně zatažením rukávce do stávajícího potrubí v délce 356,7 metrů a zčásti v otevřeném paženém výkopu v celkové délce 197,85 metrů za použití kameniny vnitřního průměru 500 a 400 mm.
Souběžně s kanalizací je vedený vodovod pocházející z roku 1955, vzhledem k tomu, že i ten je značně poruchový, bude vyměněn zároveň s kanalizací. Vodovod a kanalizace jsou uloženy v silnici, a to v ulici Studentská v hloubce do 3,5 metrů a v ulici Volyňských Čechů v hloubce až 5,5 metrů.
K rekonstrukci vodovodu bude třeba provést výkop. Ve Studentské se použije potrubí z vysoko hustotního polyetylénu o délce 32 metrů. Ve Volyňských Čechu bude použito potrubí z tvárné litiny, o různých průměrech, v celkové délce 576,8 metrů.
Celá stavba je rozčleněna na dvě etapy, I – Studentská a II – Volyňských Čechů, přičemž některé práce mohou probíhat v obou etapách souběžně. Součástí stavby je také přepojení stávajících 38 domovních vodovodních i 92 kanalizačních přípojek na stávající navazující vodovodní řady, případně stoky.
Po skončení prací město provede rekonstrukci chodníků a opravu silnice zajistí Ústecký kraj.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video