Nejvíce pracujících má Vroutek

Alla Želinská 2017-05-25 12:04:00

Okres Louny, Podbořansko – Nezaměstnanost v okrese Louny během března a dubna výrazně klesla, práci si na jaře našly stovky lidí. Zatímco v závěru února Úřad práce evidoval přibližně 4,5 tisíce nezaměstnaných, na konci dubna jich bylo 4100.

Nezaměstnanost v okrese Louny klesla z březnových 6,8 procenta na dubnových 6,4 procenta. Je tak nejnižší za poslední roky.
I přesto patří okres Louny mezi regiony s nejvyšší nezaměstnaností v ČR, v žebříčku okresů mu patří 12. místo. Nejvyšší nezaměstnanost vykazují okresy Karviná (9,9 %), Most (9,6 %) a Ostrava město (8,3 %), naopak nejnižší je v okresech Pelhřimov (2,1 %), Praha východ (1,5 %) a Rychnov nad Kněžnou (1,4 %).
Co se tyče Podbořanska, nejmenší procento nezaměstnanosti v regionu aktuálně má Vroutek (4,2 %). Na druhém místě jsou Kryry (4,5 %) a třetí je Blatno (5,3 %). Město Podbořany je v regionální tabulce nezaměstnanosti na 4. místě s 5,6 procenty.
„Letos v březnu jsme zaevidovali 91 uchazečů o zaměstnání, v dubnu to bylo 81 osob. Největší rozdíl je v počtu vyřazených uchazečů – v únoru jich bylo 73, v březnu 155 osob a v dubnu 146 uchazečů. Vroutek má nyní nejnižší procento nezaměstnanosti. A samozřejmě bude klesající tendence – dále vyřazujeme na sezonní práce, VPP,“ sdělila Miluše Rácová, ředitelka odboru kontaktního pracoviště Úřadu práce v Podbořanech.
Ve Vroutku v současné době mají 12 pracovníků zaměstnaných přes Úřad práce a další dva přibudou v červnu. „Právě ÚP v Podbořanech a v Lounech se nám snaží vyjít v rámci možností v tomto ohledu všemožně vstříc,“ potvrdil příznivou tendenci starosta Vroutku Jaromír Kubelka.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video