Titul krajská Vesnice roku Libochovany, Cítoliby oceněny za společenský život

Jarka Cibulková 2017-07-01 01:26:00

Ústecký kraj (tk, caj) Do 23. ročníku soutěže Vesnice roku 2017 se za Ústecký kraj přihlásilo pro letošní rok šestnáct obcí. Titul nejcennější – Zlatou stuhu, mohla však vyhrát jen jedna. Hodnocení provedla krajská komise a shodla se, že titul poputuje na Litoměřicko do obce Libochovany.

Tato vesnice na půl cesty mezi Ústí nad Labem a Litoměřicemi zvítězila za komplexní přístup k celkovému rozvoji obce v oblasti záchrany kulturního dědictví, podpory mládeže, spolkového života a životního prostředí. Slavnostně oceněna bude obec 18. srpna, kdy si na své „půdě“ starostka Miroslava Vencláková převezme Zlatou stuhu. Libochovany tak postoupily zároveň do celostátního kola, kde by mohly také uspět. Vyhlášení výsledků se uskuteční 16. září v Luhačovicích.
Jediné ocenění v našem okrese putuje do Cítolib. Městys obdrží modrou stuhu za společenský život. Za činnost mládeže komise ohodnotila nejlépe Lipovou (Děčín), nejlépe se o zeleň a životní prostředí v kraji starají Radovesice (Litoměřice) a Oranžová stuha za spolupráci obce a zemědělského subjektu putuje do Srbské Kamenice (Děčín).

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video