Mateřská centra nabízejí hraní i hlídání také v létě

Alla Želinská 2017-07-27 09:17:00

Podbořansko – Prázdninové dopolední i odpolední herničky, čtvrteční dílničky, výlety do knihovny, zoo, zábavného centra, ale i hlídání dětí, občanská poradna či půjčovna dětských potřeb a kostýmů – to vše nabízejí i v létě rodinná a mateřská centra v Podbořanech a okolí.

Například rodinné a mateřské centrum Jonáš v Podbořanech v kulturním domě na náměstí má přes léto otevřeno každou středu od 9 do 12 hodin, kdy probíhá volná hernička v kombinaci s programy Jonášek batole a cvičení Cvičme v rytme, mrňouskové. Tuto středu ráno všichni společně vyrazili do městské knihovny, aby si užili dopoledne plné čtení i poslouchání pohádek a hraní. „V srpnu plánujeme výlet vlakem do mini zoo v Plasích a výlet do Dětského světa v Kadani. Příští týden, bude-li hezky, bychom rádi vyrazili na hravé cvičení do Meditační zahrady, kde jsme si nedávno moc užili dětský den a rodiče mají zájem o tyto akce na zahradě,“ přiblížila léto s Jonášem Petra Macíčková.
Kousek dál, za areálem TJ Tatranu také nezahálí 1. Česká společnost. „Dětská skupina Chůvička jede stále bez přestávky, máme jedno volné místo, kdyby chtěl někdo pohlídat své dítě. Stále probíhají zápisy na nový školní rok od září 2017. Děti už vyrostly a odcházejí nám do státních školek, a tak máme místa pro nové mrňousky. Funguje také občanská poradna, půjčovna, dětské oslavy. Jediné, co v létě nefunguje, je úterní volná herna, ale pokud by si chtěl někdo individuálně přijít pohrát, může klidně zavolat na 774 743 839 a domluvíme se,“ říká Zuzana Bechyňová z První České.
Volnočasové centrum Bertík v Kryrech funguje o prázdninách v pondělí, středu, pátek od 9 do 11.30 hodin, kdy je volná herna, a ve čtvrtek od 16 do 18 hodin jsou dílničky.
„V dílničkách se připravujeme na srpnový příměstský tábor v rytířském dobrodružném duchu, vyrábíme mapu světa, vlajky, draka, na kterého pak zaútočíme, ale víc už neřeknu, je to překvapení,“ prozradila Lída Motlová z Bertíka. Volnočasové centrum najdete v budově, kde sídlí také knihovna.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video