Letní čtení: táhne malý Poseroutka, Tom Sawyer i Harry Potter

Alla Želinská 2017-08-14 14:30:00

Podbořansko – V podstatě každý všední den (kromě úterka) je otevřena od června podbořanská knihovna, rozšířila totiž výpůjční dobu pro veřejnost v obou odděleních. Oddělení pro dospělé mělo předtím otevřeno v pondělí, ve středu a v pátek. Nově je otevřené také ve čtvrtek. Jeden výpůjční den přibyl také v dětském oddělení. To mělo otevřeno v pondělí a ve čtvrtek, nově i ve středu.

„Čtenáři změnu vítají a na nové otevírací dny zvykají. Nyní je spíš zastihnete na koupališti, ale i tam máme „plážovou“ knihovničku, takže kdo chce, čtení si najde, ať už detektivku, dětskou knížku či časopis,“ říká ředitelka knihovny Stanislava Čapková.         Nápadem veřejně přístupné knihovny se nechali inspirovat nejen v Podbořanech na koupališti, ale třeba na obecních úřadech, jako například v Blšanech. Miniknihovničku umístili hned v přízemí budovy městské-ho úřadu a je pro všechny, kdo chtějí najít domov pro knihy a časopisy, které již nepotřebují, a rádi čtou. „Knihy si můžete půjčit, vyměnit či donést jiné,“ říká blšanská knihovnice Antonie Tothová.  A co lidé nejraději čtou? „Deník malého Poseroutky, teď budu číst nový díl Harryho Pottera,“ míní devítiletá Veronika Divíšková, kterou jsme zastihli spolu s jejím šestiletým bratrem Pavlíkem v podbořanské knihovně. „Spíš časopisy, sportovní magazíny, také povinná četba na střední škole, kam chodím. Třeba Hemingway, Čapek,“ řekl sedmnáctiletý Jaromír Kerda z Podbořan. „Před spaním čtu Andělé a démoni od Roberta Browna, autora Da Vinciho kódu. Podle této knihy byl natočen film Šifra Mistra Leonarda. Pod hlavním hrdinou Robertem Langdonem, který vystupuje i v Andělích a démonech, si vždy představím Toma Hankse, mého oblíbeného herce,“ prozradila pedagožka volného času Irena Preclíková z Podbořan.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video