Plavecká hala: tobogán, šest drah, sauny i venkovní bazén

Lucie Steklá 2017-08-23 11:17:00

Louny (lus) Klíčová schůzka, která pomůže definitivně určit podobu nové plavecké haly v Lounech, proběhla na radnici. Sešli se na ní architekt ze studia Arch. Design společně s radními města, členy vybraných komisí rady města a pracovní skupinou.

Architekt David Kudla představil nový návrh vnitřního uspořádání prostoru v objektu budoucí plavecké haly. „Hlavní změny oproti studii spočívají ve stavebně odděleném prostoru s bazénkem pro kurzy plavání batolat, přesun velkokapacitních šaten do prvního patra, které bude v úrovni stávajícího parkoviště, vznik průplavu do venkovní vířivky a přesun parní sauny do bazénové části,“ přiblížila Kamila Jarolímková z kanceláře starosty města. Po schůzce je jasné, že projektanti budou pracovat s následujícím zadáním: plavecký bazén 25 metrů se šesti plaveckými drahami, tobogán o délce 75 metrů se střední obtížností, venkovní nerezová vířivka s průplavem z plavecké haly, wellness část se dvěma saunami (finská sauna 100 °C, sauna s teplotou 60 °C), ochlazovnou a odpočívárnou. Součástí budoucí plavecké haly bude také mokrý bar s venkovní terasou, posilovna nebo masáže.
Veškeré vodní atrakce, plavecký bazén, wellness část i mokrý bar budou situovány v prvním patře, v přízemí bude umístěna posilovna, masážní místnost, velkokapacitní šatna s převlékárnou a technologické zázemí. Celý projekt byl konzultován s Institutem pro tělesně postižené, ale v rámci diskuze vyvstala otázka vybudování výtahu pro přepravu handicapovaných návštěvníků a seniorů mezi patry plavecké haly.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video