Skauti oslavili sté narozeniny

Lucie Steklá 2017-10-04 09:37:00

Louny (fpo) V Masarykových sadech vyvrcholily předminulou sobotu oslavy století skautingu na Lounsku. Během dne se ve Skautské baště a v loděnici u lávky přes Ohři vystřídala symbolická stovka skautů – těch aktivních i těch, kteří skautský kroj nosili před bezmála padesáti lety.

Po slavnostním nástupu a přivítání přítomní zapálením svíček vzpomněli na všechny lounské skauty, kteří se dnešních dnů nedožili. Svíčku zapalovala tajemnice lounského střediska sestra Brejlová, místonáčelník celostátní organizace bratr Tarant a předseda krajské rady Junáka bratr Zeman. Poté byla několika aktivním činovníkům  střediska předána skautská vyznamenání.
Po prohlídkách obou kluboven začaly moderované bloky, zaměřené na vzpomínání a promítání historických fotografií a dokumentů. „Do programu cíleně zasahovali pamětníci, takže jsme se například dozvěděli, jaké veselé kousky prováděli naši předchůdci na výpravách a táborech. Celý jeden blok byl věnován starostovi lounských skautů Vladimíru Lamkovi, který byl před sedmdesáti čtyřmi lety popraven v Berlíně za protiněmeckou činnost,“ uvedl vedoucí střediska Franta Pošťák Pospíšil.
Pokud jste po obědě procházeli městem, mohli jste na mnoha místech potkat krojované skautky a skautky. To právě probíhala hra, založená na luštění šifer a orientaci v historickém jádru našeho krásného města. Vítězem soutěže se stal tatínek naší členky Daniel Angletta.
Nabitý den oslav byl ukončen nástupem a poděkováním vůdcům střediska. Nechyběla společná fotografie účastníků oslav. Více fotek zde.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video