V prosinci řidiči bourali 122 krát, vícekrát než před rokem

Lucie Steklá 2018-01-03 13:36:48

Při šesti střetech byl řidič pod vlivem alkoholu

Okres Louny - Na silnicích lounského okresu se v průběhu posledního měsíce v roce 2017 odehrálo celkem 122 dopravních nehod. „Naštěstí žádná z osob nezemřela, ale 23 účastníků utrpělo lehké zranění,“ uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová. Podle jejích slov se celková hmotná škoda vyšplhala na 5,8 milionu korun.

Strážci zákona uložili provinilcům pokuty dohromady za 41 400 korun. Nicméně se nejednalo o vyřízení všech dopravních nehod. Některé putovaly například příslušnému úřadu k projednání ve správním řízení. Nejčastější příčinou dopravních nehod se během prosince stal v skoro v polovině případů (56 střetů) nesprávný způsob jízdy, dvaatřicetkrát byla na vině rychlá jízda, alkohol u viníka dopravní nehody policisté odhalili celkem 6 krát. Ve výčtu příčin nechybí ani nedání přednosti v jízdě (v 10 případech), předjíždění (v 5 případech) a jednou byla uplatněna technická závada na vozidle. „Na silnicích se také odehrálo 18 dopravních nehod nezaviněných řidičem, při nichž sehrála svou roli zvěř. Avšak v jednom případě byla zaviněná chodcem,“ dodala k výčtu nehod mluvčí.

Pro porovnání s předešlým rokem se v prosinci 2016 stalo na lounských silnicích 108 dopravních nehod. Lehce zraněno bylo 13 osob a těžce pouze jedna. Ani v tomto měsíci naštěstí nezemřela žádná osoba vlivem dopravní nehody. Škoda se vyšplhala na 5 893 300 korun. Alkohol policisté odhalili ve 4 případech. Jako příčina střetů byl na prvním místě opět způsob jízdy (52 případů), nepřiměřená rychlost (25 případů), nehody nezaviněné řidičem (18 případů), nedání přednosti v jízdě (12 případů), předjíždění (2 případy). Poslední měsíc v roce 2015 byl pro řidiče ještě příznivější, stalo se 98 dopravních nehod.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video