V sobotu budeme znát vítěze prezidentských voleb

Lucie Steklá 2018-01-26 15:17:00

Od páteční druhé hodiny odpolední probíhá druhé kolo volby prezidenta. Konečné výsledky by měly být známy v sobotu pozdě odpoledne, zhruba kolem 17 hodiny. V okrese Louny může k volbách jít 69 582 oprávněných voličů, kteří své hlasy mohou odevzdat ve 167 okrscích. Snímek je z Lenešic, kde může volit 1 145 lidí. V pátek čtyřicet pět minut po otevření volební místnosti mělo odvoleno již sto občanů. Na fotografii volí Jan Sedláček.

Druhé kolo přímé volby prezidenta rozhodne, kdo bude v následujících pěti letech v čele státu. Lidé mohou hlasovat pro Miloše Zemana, či Jiřího Drahoše. Hlasovat se bude v pátek do 22 a v sobotu od 08 do 14 hodin. Volební komisaři pak začnou hlasy v každém z 14 866 okrsků sčítat. Výsledky, které bude průběžně zveřejňovat Český statistický úřad na volebním webu, by podle jeho očekávání měly být do sobotního pozdního odpoledne.

Pro Zemana v prvním kole voleb před dvěma týdny hlasovaly zhruba dva miliony lidí, Drahoš získal zhruba 1,4 milionu hlasů. Podporu mu ale vyjádřili čtyři další kandidáti v pořadí, které volilo dohromady 1,7 milionu lidí.  Volit prezidenta může zhruba 8,4 milionu voličů. V prvním kole tohoto práva využily tři pětiny z nich. 

V okrese Louny může k volbách jít 69 582 oprávněných voličů, kteří své hlasy mohou odevzdat ve 167 okrscích. V prvním kole k volbám přišlo volit 38 764, což bylo 55,71 procenta. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video