Minipivovar U Orloje má nového sládka

Markéta Chalupová 2018-03-05 12:48:02

Žatec (mch) Žatecký minipivovar v restauraci U Orloje má od března nového stálého sládka a díky tomu může opět nabízet všechny druhy piv, na které jsou návštěvníci restaurace zvyklí. Připraveno je navíc i zelené pivo, které můžete poprvé ochutnat, již tradičně, na zelený čtvrtek.

Po ne úplně úspěšné z loňské sezóně kdy, kvůli personálním problémům, v restauraci U Orloje neměli dva až tři měsíce „svá“ piva se konečně karta obrátila a řediteli Chrámu chmele a piva Ondřejovi Baštýřovi se podařilo získat nového stálého sládka. „Když jsme řešili problém s pivovarem, prioritou byla varianta žateckého sládka. Někoho, kdo má vztah k městu, k místní chmelařské tradici a dá pivu tu nejlepší péči. Ovšem byl velký problém nějakého najít. Situaci jsme dočasně vyřešili s pomocí Petra Hájka z Oseckého pivovaru Černý Orel. Na konci loňského roku se ale objevila určitá možnost a od března k nám nastálo nastoupil pan Petr Weisinger, sládek žateckého pivovaru,“ těší, získání nové významné posily do týmu, ředitele Ondřeje Baštýře a dodává: „Loni jsme díky Janu Hervertovi staršímu a panu Hájkovi dali celý pivovar dohromady. Po šesti letech fungování potřeboval takzvanou generálku. Okamžitě to bylo na kvalitě piva znát. Tak zodpovědný přístup pana Herverta st., který dělá správce pivovárku, vše hlídá, a hlavně je neuvěřitelný pedant, jsem ještě neviděl. O pivo je prostě skvěle postaráno“.

Celý článek čtěte v tištěném vydání Žateckých novin v úterý 6. března

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video