Žatečtí muzikanti opět uspěli

Markéta Chalupová 2018-04-04 07:10:00

Žatec (mch) Na úspěchy v okresním kole navázali žáci žatecké Základní umělecké školy (ZUŠ) i v kraji.

Krajská kola soutěže základních uměleckých škol proběhla během března hned ve třech městech.

Jako první se 21. března uskutečnila v Ústí nad Labem soutěž v sólovém zpěvu, kde žáci ZUŠ žatec vybojovali hned dvě třetí místa.

Dva dny na to, odjeli dechaři do Litvínova, aby si poměřili schopnosti s ostatními mladými hudebníky. Vybojovali tam krásná čtyři první a tři druhá místa, pět dětí pak získalo třetí cenu. Za zmínku jistě stojí výkony Veroniky Žočkové, která ve hře na klarinet obsadila 1. místo s postupem do národního kola, které začátkem května proběhne v Praze a Marka Vyskočila, který za hru na zobcovou flétnu získal nejen 1. místo, ale i cenu za kultivovaný tón a hudební projev.

Jako poslední přišla minulé úterý řada na bicisty. I ti zabodovali a získali jedno druhé a dvě třetí a druhá místa. Úspěšné bylo i bubenické kvarteto, které ve složení Matěj Parpel, Josef Mikloš, Viktor Verner a Hynek Slavík vybojovalo 1. místo v komorní hře.

„Všem soutěžícím blahopřeji za skvělou reprezentaci školy a děkuji pedagogům za poctivou přípravu žáků, která byla zúročena jejich výsledky. Doufám, že tyto úspěchy se stanou pro žáky motivací do další práce. Veronice Žočkové s maminkou, korepetitorkou Radkou Žočkovou, přejeme hodně úspěchů v Národním kole v Praze,“ děkuje všem zúčastněným a gratuluje vítězům ředitelka žatecké ZUŠ Irena Marešová.

Popiska foto: Děti z žatecké ZUŠ uspěly i v kraji. Bubenické kvarteto, ve kterém hrál i Hynek Slavík (na snímku) si vysloužilo 1. místo v komorní hře. Foto: Jaroslava Cibulková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video