Muži Basket Akademy ovládli Severočeskou ligu. Mistrovský titul oslavili po posledním domácím utkání

Lucie Steklá 2018-05-02 10:54:28

 Skvělá atmosféra, bouřlivý potlesk za každý koš. Taková byla atmosféra na posledním utkání sezony mužů Basket Akademy Louny. Ti pátečním vítězstvím nad Chomutovem zakončili svoje boje ve skupině o 1. až 3. místo a tím i celé účinkování v letošní Severočeské lize. Jistý postupující a mistr ligy tým Loun přivítal za svého posledního soupeře chomutovské Levharty.

Levharti měli své třetí místo v tabulce jisté, a tak k zápasu odcestovali bez zkušenějších hráčů, jen s mladíky. Ti se s domácími snažili herně držet krok, i když celý zápas mírně prohrávali. V závěrečné čtvrtině Louny výrazněji odskočily, vyhrály a přímo na palubovce pak oslavily prvenství v soutěži. „Louny byly v plné síle, my jen s mlaďochy. Přesto jsme se celou dobu drželi, až ve čtvrté čtvrtině nám domácí utekli a zvítězili. K prvnímu místu jim blahopřejeme,” uvedl trenér Chomutova Petr Drobný. Lounský basketbal reprezentovalo během tohoto soutěžního ročníku devět týmů, které odehrály celkem 207 mistrovských utkání. ”Děkujeme všem hráčkám, hráčům, fanouškům, partnerům a především trenérům za předvedené výkony, podporu a hlavně skvělou reprezentaci naší BA. Velice si Vás všech vážíme a slibujeme, že na sobě budeme dál pracovat a uděláme maximum, k vytvoření co nejlepších podmínek pro basketbal v našem městě a okolí,” vzkazují basketbalisté. „Za sebe mohu říci, že jsem měl husí kůži při každém našem koši, když hala nadšeně skandovala,“ řekl Martin Jakeš. Podle jeho slov se jedná o největší úspěch klubu Basket Akademy Louny v jeho novodobé pětileté historii. „Je to největší úspěch lounského basketbalu vůbec. Jsme za to moc rádi a všichni jsme si to v pátek užili s našimi fanoušky,“ dodal. Postup do 2. ligy basketbalu je největší úspěch lounské generace basketbalistů ročníků 1982 až 1987. BA Louny - Levharti Chomutov 87:72 (23:20, 45:38, 60:55). Sestava Loun (body): Martin Jakeš (26 b), Jiří Vít (14 b), Jakub Hnátek (12 b), Tomáš Peterka (11 b), Michal Vacek (9 b), Zdeněk Pešek (7 b), Vojtěch Polcar (5 b), Simil Turay (2 b), Martin Maršál (1 b), Pavel Báťa, Vlastimil Krob. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video