Výuka v terénu žáky baví

2018-05-13 02:16:00

Žatec (red) Sledovat život pod lupou a v ptačím světě měli příležitost žáci VI. a VII. B Základní školy Žatec, nám. 28. října, kteří se zúčastnili poslední dubnový čtvrtek výukových programů v Podkrušnohorském zooparku Chomutov. „Výuka přímo v terénu s praktickými ukázkami patří mezi aktivizující, žáky oblíbené, efektivní vzdělávací metody. Sami žáci hodnotili oba programy pozitivně, projevovali upřímný zájem zejména o problematiku ochrany ohrožených živočišných druhů. Děkujeme místnímu Ekocentru za profesionálně připravenou a vedenou exkurzi,“ říká učitelka Silvie Svobodová.

Včetně prohlídky areálu zooparku se žáci šestého ročníku blíže seznámili s životem bezobratlých, jejich charakteristikami, vyzkoušeli si výzkum v terénu a některé zástupce si mohli také zblízka prohlédnout. Sedmáci zase pronikli do ptačího světa a seznámili se s morfologií, adaptacemi, etologií a ekologií ptáků. Naučili se poznávat zástupce, kteří jsou nedílnou součástí fauny ČR, a vyzkoušeli si, jak probíhá výzkum ptáků přímo v terénu. V programu byly použity různé druhy přírodnin a bylo v něm zahrnuto setkání s kontaktním zvířetem. V rámci obou aktivit byl kladen důraz také na ochranu a ohrožení jednotlivých druhů.

Foto: Názorná výuka přírodopisu přímo v terénu žáky žatecké 3. ZŠ bavila. Foto: achiv ZŠ.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video