Žáci výtvarného oboru čerpali inspiraci v Praze

2018-05-12 05:26:00

Louny, Praha (jr) Stalo se již tradicí, že žáci výtvarného oboru Základní umělecké školy Louny se svými učitelkami chodí na výstavy nejen v Lounech, ale jezdí na různé výstavy i mimo Louny.

Ve středu 25. dubna vyjel plný autobus žáků výtvarného oboru se svými učitelkami Riedlovou, Racety a Timrovou do Národní galerie a na Výstaviště do Prahy.

Nejdříve si žáci prohlédli sbírky Národní galerie ve Veletržním paláci, kde je zaujalo především České umění od modernismu po současnost. Samozřejmě tam nepřehlédli práce výtvarníků, kteří jsou nějakým způsobem spojeni s městem Louny – Mirvalda, Sýkory nebo Koťery. Po obědě na trávě v parku pak navštívili výstavu multimediální výstavu „Bosch. Oživené vidění“ v pavilonu Výstaviště. Hieronymus Bosch – veliký a záhadný – opustil tento svět téměř před 500 lety. Multimediální výstava z jeho díla je ale velice moderní a je opravdovým karnevalem příšerných a zároveň atraktivních postav malíře. Celý prostor se proměnil ve fantastický, pohybující se svět naplněný různými stvořeními, rájem i peklem.

Výlet se žákům vydařil. Výstavy jsou pro všechny žáky velikou inspirací a již nyní se těší, že na podzim zase vyjedou na některou krásnou výstavu. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video